Økonomisystemer for deg som gjør alt selv

Stortest: De aller minste virksomhetene som finnes er enkeltpersonforetakene. De skal likevel føre både regnskap, sende fakturaer og levere inn ligningsskjemaer til myndighetene. Alt helt på egenhånd.

Publisert Sist oppdatert

Verden går videre, og vi følger opp med årets test av seks systemer i ni varianter for enkeltpersonforetakene. Mange av disse er også med i testen for flerbrukerløsninger til aksjeselskaper, men med denne målgruppen gjør vi helt nye vurderinger.

Alle må føre regnskaper, og enkeltpersonforetakene er intet unntak. I denne testen fokuserer vi på de aller enkleste og rimeligste systemene for disse. Alle testens deltakere kan også brukes til å føre regnskap for aksjeselskaper så du kan ta steget opp når du føler behov for det. En løsning for å kunne få hjelp av et regnskapskontor ved behov gir en ekstra trygghet for de aller minste. Tilgang til systemet når du er på farten er nyttig, og lagring av elektroniske bilag reduserer papirmøllen.

EDAG-prosjektet omfatter rapportering til Skattedirektoratet, NAV, SSB og Brønnøysundregistrene. A-meldingene er en del av dette. Det siste året har mye av utviklingsresursene blitt benyttet på lønnssystemene og a-meldingene som alle selskaper med ansatte nå må sende inn. Lønnsmodulene har derfor fått seg et løft på bekostning av andre moduler. De færreste enkeltpersonforetak har dog ansatte, så vi har ikke vurdert lønn i denne testen.

ELSA-prosjektet er fra Skattedirektoratet og er en standard for innsending av ligningsdata fra regnskapsprogrammene. Vi ser nå en frigjøring fra den tradisjonelle skjematankegangen som har vært gjeldende frem til nå, og slipper å registrere samme informasjon mer enn ett sted. 

Med et milliardbeløp satt av til digitalisering av offentlig sektor i forslag til statsbudsjett for 2016, forventer vi mange slike initiativ fremover.

Vi har testet varianter fra følgende produsenter, og kåret en vinner:

  • Agro Økonomi
  • e-conomic Small med skanning
  • Fiken Regnskap og Faktura
  • Matrix 
  • Tripletex 
  • Visma eAccounting 

Du kan laste ned hele testen gratis ved å klikke på lenken under: