VEKST: Tieto og norgessjef Christian Schøyen økte omsetningen av it-tjenester med 15 prosent i Norge. (Foto: Ahlert Hysing)

Styrker seg i Norge

Tieto tjente gode penger i tredje kvartal og melder om sterk vekst i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Tieto omsatte i tredje kvartal for 3,030 milliarder kroner. Dette er en vekst på 1,6 prosent fra samme periode i fjor. Resultatet etter skatt endte på 243 millioner kroner, en liten nedgang fra 263 millioner i fjor.

- Vi avsluttet kvartalet med sterk ordreinngang og god lønnsomhet, selv om veksten var beskjeden. Viktige avtaler og oppkjøp ble gjennomført i kvartalet, noe som viser at vi styrker vår konkurranseevne og fremtidige vekstambisjoner. Sammen med solide investeringer, innovasjonspartnerskap med kunder og vår kontinuerlige produktivitetsforbedring, danner dette et sterkt fundament for fremtiden i tråd med den nye strategien, sier Kimmo Alkio, administrerende direktør i Tieto, i en pressemeling.

Sterk vekst i Norge

I samsvar med Tietos nye strategiplan, som ble presentert i vår, oppgir selskapet at det investeres i innovasjon og vekst. Måksetningen er å øke markedsandelen i Skandinavia, spesielt i Norge og Sverige.

I Norge melder Tieto om god vekst for sektorspesifikke løsninger innen offentlig sektor, helse og velferd. Veksten var på 24 prosent i kvartalet.

- Vi er i en veldig spennende vekstfase med investeringer i nye forretningsmuligheter i både offentlig og privat sektor. Positiv utvikling, kombinert med sterk ordreinngang i viktige vekstområder gir oss en sterk posisjon for fremtiden, sier Norges-sjef Christian Schøyen.

Tieto Norge trekker frem avtalen med energi- og teknologikonsernet Lyse som et av kvartalets høydepunkt. Tieto skal levere skybaserte løsninger, infrastrukturdrift og datasentertjenester til selskapet.

Avtalen innebærer at Tieto overtar driften av en rekke systemer og ytterligere styrker sin satsing i Rogalandsregionen. Avtalen innebærer også et betydelig FoU- og innovasjonssamarbeid innenfor en rekke relevante områder, melder Tieto.