VEKST: Konsernsjef Kimmo Alkio i TietoEvry er fornøyd med veksten selskapet har hatt i første kvartal. (Foto: Tieto)

TietoEvry vokser og kutter 100 i Norge

Den nordiske it-giganten TietoEvery leverte solid resultat og vekst i omsetningen for årets første kvartal. Samtidig kutter det ferske forretningsområdet TietoEvry Tech Services 100 stillinger i Norge, 500 globalt.

Publisert

– Jeg er fornøyd med vår gode start på 2023, som fortsetter den strategiske farten vi har bygd opp i våre virksomheter, sier konsernsjef Kimmo Alkio i TietoEvry i en uttalelse.

Helt konkret var omsetningen i første kvartal i år på 744,3 millioner euro, mot 730,9 millioner euro i samme periode i fjor. Dette ga et driftsresultat på 68,7 millioner euro, mot 46,1 i fjor. Mens driftsmarginen var på 6,2 i første kvartal i år, var denne på 9,3 i år. Som betyr at de tjente drøyt 9 kroner for hver hundrelapp selskapet omsatte.

Kutter

Men det koster å vokse. Med virkning fra 1. april 2023 slo selskapet sammen TietoEvry Transform og TietoEvry Connect til TietoEvry Tech Services som med det har over 8000 ansatte globalt. Bakgrunnen var en strategisk gjennomgåelse av de to forretningsområdene.

Følgelig har TietoEvry Tech Services også igangsatt en prosess med å kutte inntil 500 roller globalt i løpet av 2023, hovedsakelig støttefunksjoner og overlappende roller. Rundt 100 roller vil rammes av dette i Norge. Det vil samtidig kuttes med 120 b i Finland, 120 i Sverige, 100 i Tsjekkia og 60 i India.

– Ved å gjøre de annonserte tiltakene, kan vi fokusere investeringene våre på områder som gagner kundene våre og posisjonere TietoEvry Tech Services for å vinne i markedet, sier Satu Kiiskinen, administrerende direktør i TietoEvry Tech Services i en uttalelse.