VEKST: Vi fortsetter den fine veksten, med nye kunder, økt omsetning og en fin vekst i antall ansatte, sier sier Fredrik Ekerhovd, konserndirektør i Knowit og leder for Knowit Experience. (Foto: Knowit)
VEKST: Vi fortsetter den fine veksten, med nye kunder, økt omsetning og en fin vekst i antall ansatte, sier sier Fredrik Ekerhovd, konserndirektør i Knowit og leder for Knowit Experience. (Foto: Knowit)

Knowit vokser videre i Norge

Konsulentselskapet Knowit omsatte for 623 millioner kroner i Norge første halvår, og økte med det omsetningen med 26 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

Publisert Sist oppdatert

I 2018 rundet Knowit en omsetning på en milliard kroner i Norge. Veksten fortsetter med uforminsket styrke i 2019, og selskapet omsatte for 623,4 millioner kroner i første halvår. Det skriver selskapet i en pressemelding. 

 Selskapet kombinerer kompetanse innen design og kommunikasjon, management consulting og it, med kunder som Vipps, Ruter, NSB, Fjordkraft, Nasjonalmuseet, Storebrand og Oslo kommune.

 - Vi fortsetter den fine veksten, med nye kunder, økt omsetning og en fin vekst i antall ansatte. Det er høy etterspørsel etter digital spisskompetanse både i offentlig og privat sektor. Digital transformasjon og brukeropplevelser er noen av områdene der vi ser sterk vekst, sier Fredrik Ekerhovd, konserndirektør i Knowit og leder for Knowit Experience, i meldingen.

 Resultatet (EBITA) for Knowits norske virksomhet endte på 80,6 millioner (60,9), en økning på 25,8 prosent fra samme periode i fjor. Resultatmarginen endte på 12,9 prosent (12,3).

Vekst

Antall ansatte i Norge har økt med 116 medarbeidere til 734 ansatte i løpet av det siste året. 

Konserndirektøren venter en travel høst med videre vekst.

 - Vi opplever en høy etterspørsel i alle våre forretningsområder, både i Experience (design og kommunikasjon), Solutions (systemutvikling og it) og Insight (management consulting). Det norske Insight-miljøet har vokst fra 1 til 24 ansatte i løpet av det siste året, og her er ambisjonen og vokse til minst dobbelt så mange ansatte i løpet av de nærmeste årene, sier Ekerhovd.

Knowit-konsernet samlet økte omsetningen til 1590,7 MNOK (1442,5), mens resultatet endte på 153,4 MNOK (146,9). EBITA-marginen endte på 9,6 prosent (10,2 prosent).