SOMMERKONTORET

IDYLL: Mia Ryan i Lendo Group får tid til både solrikt sommerkontor og bading mellom slagene. (Foto: Privat)
IDYLL: Mia Ryan i Lendo Group får tid til både solrikt sommerkontor og bading mellom slagene. (Foto: Privat)

Spiser is og bader med ungene – og skriver thriller

Mia Ryan jobber i Lendo Group som er en del av Schibsted.

Publisert Sist oppdatert

– Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

Jeg har stilling som Technical Platform Owner. Målet til Lendo er å lage en felles plattform for nye og eksisterende markeder. Er ganske ny i stillingen så er litt jobb å sette seg inn i all dokumentasjon og arbeid som allerede er gjort. Samtidig ser jeg også på hvordan en datadreven tilnærming kan være med på å effektivisere utviklingen da jeg har jobbet mye med analytics tidligere, forteller Mia.

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer. Vil du bidra? Kontakt oss på redaksjonen@cw.no

– Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

– Det går veldig greit, fortsatt en del som ikke har tatt ferie ennå så er ikke alene, sier Mia.

– Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

– Veldig digg å kunne velge fritt det som passer, det er utsikt over hele byen fra kontoret så gjør ingenting å sitte der eller på en av kafeene rundt i området. Men klart, balkongen hjemme når det er sol er det lite som slår - bare se på bildet!

– Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

– Jeg liker å skrive på fritiden og har jobbet med et bokmanus i en tid. Det er en thriller rundt problematikken med microtargeting. Hvordan de store teknologiselskapene samler inn data og profilerer oss og faren rundt hvordan det kan misbrukes av forskjellige aktører. Planen er å få ferdig en god del i løpet av sommeren og samtidig spise masse is og være mye på stranden med ungene, sier Mia.

– Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

– Leste nettopp Zetaviruset som er skrevet av utenriksjournalist Øystein Bogen. Den var veldig interessant spesielt siden han bruker mye av sin førstehåndskunnskap om både Russland, Putin og styret og stell rundt han. Det ble en ganske virkelighetsnær opplevelse om både Russlands hackergrupperinger, etterretningstjenester og en avhopper til Norge. Dette har jo dessverre blitt brennaktuelt nå i det siste så om man liker sånt anbefaler jeg den varmt.