SIKRERE: Tiktok ønsker å gi brukerne større mulighet til å rapportere og selv styre sikkerhetsinnstillinger. (Foto: Unsplash)

Tiktok lanserer nye sikkerhetsverktøy

Vil la brukerne bestemme mer og rapportere andre.

Tiktok slapp en rapport i dag om tiltak for overholdelse av regler i fjerde kvartal 2021. Ifølge rapporten har selskapet sluppet mer statistikk og fakta enn tidligere rapporter, inkludert hvilke forbedringer plattformen har gjort i sine systemer for å oppdage, flagge og fjerne voldelig innhold.

I tillegg til å aktivt jobbe for å proaktivt fjerne innhold som bryter med plattformens retningslinjer, skal Tiktok også jevnlig teste nye måter å hjelpe brukerne med å få enda mer kontroll over kommentarene på videoene de publiserer.

– Vi ønsker at fellesskapet vårt på plattformen skal være basert på respekt, vennlighet og forståelse, og utvikler derfor plattformen vår kontinuerlig for å legge forholdene til rette for det. Våre nye verktøy lar våre brukere i enda større grad enn før kontrollere interaksjonene de ønsker med andre på plattformen, for å sikre at de får en så trygg opplevelse som mulig på egne premisser, sier Liv Sandberg, Nordisk leder i Tiktok.

Nye sikkerhetspåminnelser

For å gjøre det enklere for brukere å finne og bruke sikkerhetsverktøyene som er tilgjengelige på plattformen, tester Tiktok nå også å sende ut påminnelser som veileder brukere om hvordan de filtrerer og sletter kommentarer, samt masseblokkere andre brukere. Påminnelser vil bli vist til brukere hvis videoer ser ut til å motta en stor prosentandel av negative kommentarer.

I fremtiden vil TikTok evaluere disse testene for å avgjøre om funksjonene bør rulles ut bredt til alle brukere. Blant sikkerhetsfunksjonene som allerede er tilgjengelige for alle brukere, er en rekke filteralternativer for kommentarer. Brukere kan filtrere og redigere kommentarer manuelt eller automatisk filtrere kommentarer basert på et antall valgte ord. Brukere kan også velge hvem som skal kunne kommentere videoene deres – «alle», «venner» eller «ingen». Brukere under seksten år kan ikke velge "alle" som innstilling, men bare "venner" eller "ingen".

Rapporten kan leses i sin helhet her.