BEDRING: Karianne Myrvold i Trend Micro ser en stadig bedring i virksomhetenes it-sikkerhet. (Foto: Trend Micro Norge/Skjalg Bøhmer Vold)
BEDRING: Karianne Myrvold i Trend Micro ser en stadig bedring i virksomhetenes it-sikkerhet. (Foto: Trend Micro Norge/Skjalg Bøhmer Vold)

Antall cyberangrep økte med over 40 prosent 2021

Men Trend Micro tror flere virksomheter er i stand til å stå i mot angrepene i 2022.

It-sikkerhetsselskapet Trend Micro opplyser i en pressemelding at de blokkerte 94,2 milliarder cyberangrep i løpet av fjoråret. Volumet av trusler og angrep representerer en økning på hele 42 prosent sammenlignet med 2020.

– Trend Micro oppdager og blokkerer trusler på tvers av endepunkter, smarttelefoner, servere, IoT-enheter, hjemmenettverk, meldingstjenester, infrastruktur og skymiljøer. Økningen i antall blokkeringer er et bevis på at løsningene våre fungerer, men like mye et bevis på at markedet for cyberkriminelle vokser raskt, noe vi også påpekte i vår trend-rapport for 2022, påpeker kommunikasjonssjefen i Trend Micro, Karianne Myrvold.

Gode rutiner

Trend micro mener gode risiko-vurderinger og rutiner for å endre på eksisterende infrastruktur vil være avgjørende for å forhindre at cyber-risikoene løper løpsk i år. Det innebærer en kombinasjon av flere løsninger, som for eksempel forbedret deteksjon og respons på cyberangrep (XDR), Zero Trust-tilnærming til design og implementering av it-systemer, effektiv nettverksovervåking og god DevSecOps-praksis.

– I løpet av de siste årene har vi registrert at cybersikkerhetsteamene har fått bedre tid og anledning til å etablere robuste strategier for å redusere risiko og tilrettelegge for en sikrere hverdag. Derfor våger vi å tro at 2022 blir det året virksomheter i større grad vil lykkes med å slå tilbake mot de cyberkriminelle, konkluderer Myrvold.