Kjendiser uthengt etter at Sony ble hacket

Trusselen mot filmselskapet Sony Pictures har gått ut over flere kjendiser.

Publisert Sist oppdatert

Mandag denne uken ble filmselskapet Sony tvunget til å stenge ned flere systemer etter en trussel.

Ifølge ansatte i Sony, som BBC har pratet med, dukket en hodeskalle opp på dataskjermene sammen med en trussel hvor det stod at hemmeligheter ville lekkes ut om ikke visse krav ble oppfylt.

Meldingen ble signert «#GOP», noe som er et akronym for gruppen Guardians of peace som skal ligge bak angrepet.

Bildet med advarsel fra GOP (Skjermdump: Ars Technica)
Bildet med advarsel fra GOP (Skjermdump: Ars Technica)

Nå kan det se ut til at en del av materialet allerede har blitt sluppet. På nettstedet Reddit ligger det en tråd med to filer, hvor innholdet kan se ut til å komme fra Sony.

«Disse to filene er lister på hemmelig informasjon som vi har fått fra SPE», står det i en readme.txt som finnes på siden.

Og det er her kjendisene kommer inn i bildet: For i de to filene finnes det blant annet pdf-filer som inneholder pass og visum for blant annet Cameron Diaz, Angelina Jolie og Jonah Hill, sier Ars Technica.Det skal også ha blitt lekket 700 dokumenter som inneholder passord, 179 Outlook-arkiv og flere sårbare dokumenter – inklusive filmbudsjetter og medisinlisten til Cameron Diaz, skriver idg.se. 

Ifølge Ars Technica viser omfatningen i informasjonen at hackerne har fått tilgang til både individuelle pc-er og flere servere.

Dette er ikke første gang Sony er målskive for angrep. I 2011 fikk hackere tak i over 77 millioner kundeopplysninger, og selskapet fikk massiv kritikk for bristende sikkerhet.