UTBRENT: Studien viser at flere som jobber med sikkerhet er overarbeidet. (Foto: Jay Wennington - Unsplash)
UTBRENT: Studien viser at flere som jobber med sikkerhet er overarbeidet. (Foto: Jay Wennington - Unsplash)

Sikkerhetsmedarbeidere er underbetale og utbrente

Ifølge en ny studie fra Storbritannia er ansatte i it-sikkerhet både overarbeidede og underbetalt.

Publisert Sist oppdatert

ansattaStudien, gjennomført i England, på vegne av selskapet Arctic Wolf, spurte over 300 ansatte innen it-sikkerhet i mellomstore bedrifter om den økende mengden trusler samt hvilke verktøy som er tilgjengelige.

Over en fjerdedel (27 prosent) av respondentene i undersøkelsen sa at de ikke føler seg kunnskapsrike nok til å oppdage en cybertrussel. Dette, kombinert med det faktum at 30 prosent sa at de ikke vet hvordan de skal bruke organisasjonens sikkerhetsverktøy effektivt, antyder at bedriftene kan bli satt i en prekær og usikker cybersikkerhetsposisjon.

Mental helse

Mer enn en fjerdedel (26 prosent) av de spurte sa at jobben deres har en negativ innvirkning på deres mentale helse, og 56 prosent av de spurte sa at de tror de vil få skylden av ledelsen hvis organisasjonen deres opplever et brudd.

Ian McShane, visepresident for strategi hos Arctic Wolf, sier arbeidsmengden er betydelig og at selskaper står i fare for å miste eksperter innen området.

– Undersøkelsen illustrerer det vi i bransjen har sett en stund. Færre fagfolk som er tilgjengelige for utleie betyr at de i arbeid sliter med en betydelig arbeidsmengde, mens trussellandskapet fortsetter å være mer krevende dag for dag og år for år. Akkurat på det tidspunktet når organisasjoner trenger at cybersikkerhetsekspertene deres er fokuserte og motiverte for å beskytte organisasjonene sine mot angrep, er de tydelig i fare for å bli demotivert og distrahert.

Lett å bytte jobb

Med bekymringer for psykisk helse, lønninger og overarbeidede team, leter mange cybersikkerhetsansatte aktivt etter nye muligheter. Mer enn en tredjedel (34 prosent) av respondentene i undersøkelsen sa at de vurderer å bytte jobb i 2022.

Hele 39 prosent av respondentene sa i den britiske undersøkelsen at de tror de ville være i stand til å finne en jobb innen sitt felt på under en måned, og 44 prosent sa at de har blitt kontaktet av rekrutterere flere ganger i måneden om ny jobb muligheter.