SOMMERKONTORET

HELT TOPP: Opedal har hatt mange fine turer i Mo i Rana. (Foto: Privat)
HELT TOPP: Opedal har hatt mange fine turer i Mo i Rana. (Foto: Privat)

Midnattssol og toppturer

For Øystein Opedal vil sommeren vil inkludere lavvo, fjelltur og midnattssol.

Øystein Opedal jobber i Skatteetaten i Mo i Rana.

– Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer. Vil du bidra? Kontakt oss på redaksjonen@cw.no

Jeg er systemutvikler i Skatteetaten.

– Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

– Det går ganske greit. Vi som jobber i offentlig sektor er så heldige som har sommertid, det vil si at vi kun har 7 timers arbeidsdager kontra de vanlige 7 timer og 45 minuttene.

I tillegg er det endringsfrys, forteller Øystein:

– Det innebærer et litt roligere tempo på jobb. Da kan jeg bruke mer tid på å lese meg opp på aktuelle fagtemaer eller andre ting jeg synes er interessant i forbindelse med jobb.

En av temaene han leser om er muligheten for å innrulle automatisering av testprosesser på systemnivå som et ledd i byggkjeden. Det kan gi raskere tilbakemelding på ulike feilsituasjoner og dermed kontinuerlig levering til produksjon med høy kvalitet.

– Det at det blir litt mer folketomme lokaler gjør ikke meg så mye, men det er jo litt trist når kollegene mine er de samme folkene som jeg er med på fritiden, sier han.

– Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

–Det blir i hovedsak vanlig kontor. Ettersom jeg er tilflytter fra Oslo, håper jeg også på å få tatt en uke hjemmekontor på Østlandet.

FRILUFT: Det blir mange fine opplevelser i Mo i Rana. (Foto: Privat)
FRILUFT: Det blir mange fine opplevelser i Mo i Rana. (Foto: Privat)

– Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

– Stort sett går jeg toppturer/fjellturer. Det går på folkemunne at Mo i Rana er byen med 100 fjelltopper over 1000 moh. I tillegg varer vinteren "hele året" her oppe, så da ser jeg for meg at blir et par krampedragninger mot å gå på fjellski og stå på randonée, forteller Øystein.

Han har også gått til anskaffelse av packraft og lavvo, og planlegger flerdagers fisketurer.

– Det gir meg nok av turopplevelser å ta av. Faktisk tror jeg at det sikrer sommerferien de neste 5 årene. Lavvoen tror jeg også kommer godt med når jeg skal valfarte langs Helgelandskysten sammen med kjæresten min. Se for deg det: ligge på en av de mange hvite strendene her oppe en solskinnskveld og se solen gli nedover langs hele horisonten, sier han, og legger til:

– Gitt at den faktisk går ned da, tatt i betraktning at vi har midnattsol.

– Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

– Jeg er en filmnerd uten sidestykke. Er man ute etter høykvalitetsfilmer anbefaler jeg så å si alt regissøren Christopher Nolan har tatt på. Han har hendene til den myteomspunnede kong Midas. Ønsker man å ville seg inn i fantasiverdenen kan nok Ringenes Herre-universet gjøre susen.

– Innenfor Sci-Fi sjangeren troner nok Star Wars høyest for meg, og med de nye spinoff-seriene på Disney+ har man mer enn nok materiale for late regnværsdager, avslutter han.