VARIERT SOMMER: Nikolai Mork i Sopra Steria skal ha litt hjemmekontor hos familien på Sunnmøre, men mest vanlig kontor i Oslo. (Foto: privat)

Første sommer som fastboende i Oslo

SOMMERKONTORET: Nikolai Mork i Sopra Steria skal i all hovedsak utvikle ny funksjonalitet for varslinger i sommer. Han tar seg også tid til å utforske de forskjellige klatrefeltene som Oslo har å by på.

Publisert Sist oppdatert

Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

Jeg jobber som utvikler i Sopra Steria. For tiden er jeg på prosjekt hos Fieldnode hvor jeg jobber som backend-utvikler. I tillegg har jeg ansvar for bruken av smidig metodikk i prosjektet. Å ha disse to rollene er svært interessant, ettersom jeg ser prosjektet fra flere innfallsvinkler, noe som har vært en svært lærerik start på karrieren. Gjennom sommeren skal jeg i all hovedsak utvikle ny funksjonalitet for varslinger.

Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

Det er fint. For så vidt litt roligere enn ellers, men det er greit da det det blir full fart til høsten igjen. Når jeg er på kontoret til Sopra Steria er det nydelig å ta seg en is på takterrassen med kollegaer.  

Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

 Litt hjemmekontor hos familien på Sunnmøre, men mest vanlig kontor i Oslo.

Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte, hvor vi spør folk i bransjen om hvordan de har det på jobb i sommer.

Siden dette er min første sommer som fastboende i Oslo, går det en del tid til å utforske de forskjellige klatrefeltene byen byr på. Her er det mye bra som er tilgjengelig med kollektiv transport. En brorpart av sommerkveldene tilbringes også på balkongen med grilling og venner.

Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

Ja, podcasten Hele Historien av NRK er veldig spennende, og da spesielt den om Trango-ekspedisjonen. Ellers er Erlend Loes romaner alltid god underholdning.