SOMMERKONTORET

ROLIGE DAGER: Mari Vatn og Simon Gottipalli trives godt på kontoret i sommer. (Foto: Vipps)

Avslappende atmosfære på kontoret

Mari Vatn og Simon Gottipalli jobber begge i Vipps og skal lose sommerstudentene gjennom sommerukene.

– Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

– Jeg jobber som utvikler. I sommer er jeg mentor for sommerstudentene og hjelper de gjennom sommeren. I tillegg jobber jeg med å forbedre en ny tjeneste internt i Vipps, sier Mari.

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer. Vil du bidra? Kontakt oss på redaksjonen@cw.no

Simon jobber også med sommerstudentene:

– Jeg jobber som utvikler på mitt syvende år her i Vipps. Denne sommeren jobber jeg med nye produkter og har ansvaret for sommerstudentene våre, sier han.

– Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

– Det er veldig avslappende atmosfære med mindre folk her. Sommerstudentene ankommer i midten av juni og utfordrer oss på en veldig positiv måte. Det er alltid veldig givende å få følge opp sommerstudentene. I tillegg er det lett å finne plass å sitte, og det liker jeg, sier Simon.

– Jeg syns det er fint. Det er litt roligere på kontoret, men bra sosialt miljø med de som er her. Og vi kan ta en ispause ute i sola på takterrassen med utsikt til Operaen og Oslofjorden, vår nærmeste nabo, legger Mari til.

Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

– Trives helt klart best på vanlig kontor, så det blir kontoret stort sett hver dag, sier Mari.

Også Simon trives best på kontoret.

Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

– Jeg går turer i marka, drar på teltturer, bader på stranda og spiser is eller drikker utepils sammen med bra folk, forteller Simon.

– Jeg finner på mange ulike aktiviteter med venner og mine favoritter er å bade, løpe eller ta et glass vin i kveldssola, sier Mari.

Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

– Mitt beste boktips akkurat nå er "The Pragmatic Programmer: Your journey to mastery", sier Simon.

Mari anbefaler podcasten Berrum & Beyer fordi den er lett underholdning. Av bøker anbefaler hun Bienes historie og Blå, begge av Maja Lunde.