SOMMERKONTORET

AVBREKK: I sommer skal Jon både på hytta og en tur til Hellas. (Foto: Privat)

Den kreative kraften i endring

Jon Helsingeng er leder for energistyringsselskapet Eaton i Norden.

– Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

– Jeg leder energistyringsselskapet Eaton i Norden. For øyeblikket har vi en stor satsning som vi kaller «Buildings As a Grid». Kort fortalt handler dette om å optimalisere energistyringen i bygg, og transformere bygg i retning av å bli små mini-kraftverk som kan støtte og samhandle med strømnettet. Fornybar energiproduksjon, energilagring, smart styring og elbillading er viktige stikkord.

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer. Vil du bidra? Kontakt oss på redaksjonen@cw.no

For datasentre er dette særlig interessant fordi de har store energireserver i form av UPS-er (avbruddsfri strømforsyning). UPS-er med Eatons teknologi kan tilføre nettet energi og fleksibilitet, og viktigheten av dette øker i takt med at nettet benytter seg av mer variable og fornybare energikilder.

– Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

– Herlig! Med litt færre møter enn normalt får man tid til å dypdykke i nye muligheter og jeg tror det er en stor verdi i å arbeide fra hytta i enkelte perioder – det er en stor kreativ kraft i å bytte arbeidsmiljø av og til, sier Jon.

– Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

– For det meste benytter jeg vanlig kontor, men av og til når dagen er fylt med Teams-møter er jeg hjemme eller på hytta.

– Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

– I sommer skal jeg være på hytta, men tar en uke på Santorini. Fantastisk øy og med veldig god service fra grekerne, mener Jon.

– Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

– Jeg liker veldig godt film og serier. Jeg har akkurat sett Borgen 2, en dansk serie om livet som minister. Veldig godt skuespill, realistisk (tror jeg) og med mange dilemmaer og lederutfordringer.