SOMMERKONTORET

TRAVEL: Denne sommeren er det både jobb, studier og barn som står på agendaen for Aras Koplanto i Feiring. (Foto: Privat)
TRAVEL: Denne sommeren er det både jobb, studier og barn som står på agendaen for Aras Koplanto i Feiring. (Foto: Privat)

Jobb, studier og baby

Aras Koplanto i Feiring er en travel mann, med jobb, studier og pappatilværelse.

Publisert

– Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

– Jeg jobber som dataanalytiker/ data scientist hos Feiring AS. Feiring er en masseforvalter som er opptatt av å spare og forlenge en av Norges viktigste naturressurser. Vi er ekspert på bærekraftige totalløsninger og produkter innen stein, asfalt og geosynteter. Min jobb innebærer å ta i bruk data for analyse- og beslutningsgrunnlag innen salg og produksjon, forteller Aras.

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

– For tiden jobber jeg med å utvikle en Graph-database(Neo4j) som skal brukes til optimalisering av prosesser i forskningsprosjektet "sirkulær masseforvaltning". I dette 4 år lange forskningsprosjektet jobber Feiring med samarbeidspartnere med løsninger for å effektivisere gjenvinning, bruk, lagring og transport av byggeråstoffer mellom aktører i bygg- og anleggsbransjen, sier han.

– Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

Jeg jobber med kompliserte oppgaver og dykker ofte langt ned i dataen, derfor passer det meg ypperlig å jobbe i sommerferien da det er stille og rolig på jobb. En ekstra (stor) bonus er at det er lite trafikk så jeg kommer meg raskere hjem igjen etter jobb, mener Aras.

– Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

– Hjemmekontor og vanlig kontor, sier han.

– Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

– I tillegg til jobb studerer jeg Applied data science. Derfor bruker jeg mye av fritiden min om dagen med et skoleprosjekt hvor jeg skal utvikle et decision making support system til helsetjenesten. Dette skal fremskynde og gjøre det enklere for legene med deres beslutningsprosess, forteller Aros.

I tillegg venter han sitt første barn snart. Det vil naturlig nok endre litt på sommeren, mener han.

– Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

– Anbefaler Skjermhjernen av Anders Hansen og den nye sesong av Peaky Blinders.