SOMMERKONTORET

FLEKSIBEL: Maria Sæther kan jobbe litt hvor som helst med datainnsikt. (Foto: Andreas Thue)
FLEKSIBEL: Maria Sæther kan jobbe litt hvor som helst med datainnsikt. (Foto: Andreas Thue)

– Lovet sønnen min å debutere som fluefisker

Maria Sæther i Inmeta Consulting brenner for bedre datautnyttelse, men det blir ferie også.

Publisert Sist oppdatert

– Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

– Jeg leder Inmetas kontor i Trondheim, og jobber i den delen av selskapet som heter Datainnsikt. Å utnytte tilgjengelige data bedre for innsikt og prediksjon er noe som engasjerer med veldig, og jeg har hjulpet virksomheter med å bli mer datadrevne i over 20 år, forteller Maria.

Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

– Det er deilig å få ro til å gjøre de oppgavene en ellers ikke rekker. Da kan jeg være kreativ og samle tankene. I sommer skal jeg tenke strategi, følge opp de teamene som er på jobb, og forberede vår planlagte flytting til nye lokaler, sier Maria, og fortsetter:

– Jeg liker å ta ferie litt seint. Det er godt å kunne lande litt før ferien, og ikke starte avkoblingen direkte fra en kaotisk innspurt.

–Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

– Jeg liker meg best på kontoret der menneskene er, der vi kan ha det hyggelig, få spontane diskusjoner og føle litt på stemningen. Ellers jobber jeg egentlig litt overalt; hjemme, ved sjøen, på fjellet, sier Maria.

– Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

– Minst mulig organisert, og mest mulig ut i frisk luft. I år har jeg lovet min eldste sønn å debutere som fluefisker i ei lakseelv, forteller hun.

– Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

– Podkasten Drivkraft på NRK og gjerne litt latinske sambarytmer for å få sommerfølelsen.