SOMMERKONTORET

SOMMER: Pål Magnus tar seg tid til en is i sommervarmen. (Foto: Netcompany)

Med sommerstudentene på plass

I Netcompany skal Pål Magnus Østern holde oversikten over sommerstudentene, blant annet Oline Zachariassen.

– Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

–Jeg er seniorkonsulent i Netcompany. I sommer har jeg åtte sommerstudenter, fra UiO og NTNU som skal lage en side for driftsmeldinger innad i Oslo Kommune. Det finnes en gammel side på intranett som skal avvikles, så dette er et perfekt tidspunkt å legge til ny funksjonalitet og løfte siden opp på et nivå Oslo Kommune forventer, forteller Pål Magnus.

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer. Vil du bidra? Kontakt oss på redaksjonen@cw.no

En av disse sommerstudentene er Oline.

– Det er et relativt stort prosjekt, og de fleste får prøvd seg på noen nye teknologier eller i noen nye roller, sier hun, om Oslo kommunes driftsmeldinger.

SOMMERJOBB: Oline har sommerjobb i Netcompany. (Foto: Netcompany)

– Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

– Som student så er det veldig greit å kunne jobbe i sommerferien og tjene inn litt penger til resten av året. Selv om det kan være litt kjipt i fellesferien når de fleste andre har fri, så er min erfaring at man gjerne får jobbe på spennende og relevante prosjekter, forteller Oline. Hun legger til:

– I tillegg er Netcompany veldig flinke til å finne på mye sosialt etter jobb! Jeg får også litt fri i august, så det er ikke feil!

Pål Magnus syns også det er greit å være på jobb i sommer.

– Jeg tror andre mener det er verre enn meg. Jeg tar bare ferien senere og kan fortsatt nyte godværet med venner etter jobb, legger han til.

– Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

– Vanlig kontor. Det er der jeg leverer best, mener Pål Magnus.

Oline har som student hatt mye hjemmekontor det siste året, og syns det er herlig å få være på et vanlig kontor igjen.

– Hvis jeg skulle fått det akkurat som jeg ville, så hadde det vært aller best med hyttekontor et par fredager i måneden, innrømmer hun.

– Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

– Jeg synes sommeren er for bra til å ikke utnytte den fullt ut, så jeg drar gjerne ut av Oslo de fleste helger. Jeg er veldig glad i Sørlandet og båt! I hverdagen prøver jeg å få inn litt turer med hunden, trening og sosialt. Det er veldig mye gøy å finne på og alt for lite tid på sommeren, mener Oline.

For Pål Magnus blir det rikelig med bading, utepils og teltturer i marka.

– Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

– Jeg hører mye på podcast for ren underholding. Truecrimepodden synes jeg er veldig spennende, men et par podcaster som passer for alle synes jeg er Oppdatert og Kort forklart! Jeg vil også anbefale fremtidsvisjoner på Netflix.

Pål Magnus nevner Misjonen, med Atle Antonsen og Johan Golden:

– Da har du noe å høre på og le av, mens dine feriekolleger står fast på Gardermoen!