SOMMERKONTORET

SOMMERKONTOR: Dag Viggo trives på jobb i sommer. (Foto: Privat)

Sommeren er tid for selvutvikling

Aleksandra og Dag Viggo i Byx Digital trives på sommerkontoret.

– Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

– Senior utvikler. Nyansatt siden 01.06. Litt usikker på hva sommeren bringer, men skal nok bistå våre kunder så langt det lar seg gjøre mens våre skarpeste kniver er på ferie. Samt følge opp noen av våre andre nyansatte som ikke har så mye erfaring i gamet ennå som denne gamle fossilen her, sier Dag Viggo med et smil på lur.

Med seg har han Alexandra, som er konsulent og skal jobbe med kodeutvikling i sommer.

– Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

LÆRE NYE TING: På sommeren er tempoet annerledes og det gir rom for utvikling, mener Aleksandra i Byx Digital. (Foto: Byx Digital)

– Jeg liker å jobbe om sommeren. Jeg tror at godt vær har en veldig positiv effekt på humøret til folk rundt meg. Og jeg tror også at sommeren er en tid for selvutvikling, en tid for å begynne å lære noe nytt eller forbedre kunnskapen din på et område du allerede har erfaring med, fordi det er litt mindre arbeid enn vanlig, mener Alexandra.

Også Dag Viggo trives på jobb i sommer:

– Jeg elsker det, har hatt sen ferie de siste årene. Pleier som regel å være ganske stille og rolig i juli. Samtidig som vi nå har voksne barn som klarer seg selv, er det en befrielse å kunne dra på ferie når det verste trøkket har gitt seg, forteller han.

– Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

Både Dag Viggo og Alexandra veksler på ulike typer kontor.

– Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

– Jeg prøver å bruke så mye tid ute som mulig. Jeg løper med hunden min om morgenen før jobb. Jeg elsker å sitte i parken og lese en bok i helgene. Jeg liker å gå utenfor byen til naturen, når det er en slik mulighet. Sommeren er tiden for friluftsliv, sier Alexandra.

TOPPTUR: Dag Viggo skal bruke tid med familien på tur. (Foto: Privat)

– Er glad i å være ute, satser på at det blir noen toppturer i nærmiljøet både med og uten overnatting. Den vanvittige skjærgården vi har her nede i Østfold pleier også å få kjørt seg på sommeren, med mye bading og piknik. Satser også på at sykkelen, en '95 Harley Davidson Softtail Bad Boy Springer, får kjørt seg litt. Noe det har blitt alt for lite av de siste årene, mener Dag Viggo.

– Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

– Digger sci-fi, så den siste tiden har jeg pløyet gjennom The Mandalorian, Boba Fett, Obi-Wan Kenobi samt Stranger Things, herlige serier, sier Dag Viggo smilende.

– Favorittbøkene mine som jeg skal lese om i sommer er: The Little Lady of The Big House (Jack London) og Marley & Me: Life and Love with the World's Worst Dog (John Grogan). Og filmene jeg vil se igjen i sommer: Little Miss Sunshine (2006), Thelma & Louise (1991), Wild (2014), avslutter Alexandra.