TAR GREP: Ungdom trives når de får bedre kontroll over skjermtiden sin, viser undersøkelser Tiktok har gjort. Det håper de å bidra til med nye verktøy i appen. (Foto: Unsplash)

Nå vil Tiktok begrense skjermtiden din

Lanserer funksjonalitet som skal hjelpe brukere med endeløs scrolling.

Det er to verktøy som nå lanseres av Tiktok. Fra før kan man sette tidsbegrensninger i appen.

– Å støtte unge menneskers trivsel er en utfordring som gjelder på tvers av bransjen, og vi håper at andre også vil dra nytte av våre funn. Vi er stolte av at endringene vi annonserer i dag, sier Liv Sandberg i Tiktok. (Foto: Carla Orrego Veliz)

– Hos Tiktok mener vi at de digitale opplevelsene våre bør gi oss glede og underholdning, og berike oss og knytte oss sammen. Det er derfor vi tar en rekke grep for å bidra til å støtte fellesskapets digitale trivsel når de deler, skaper og oppdager på Tiktok, sier Liv Sandberg, nordisk leder i Tiktok, i en pressemelding.

De neste ukene itroduseres et verktøy som lar folk kontrollere tiden de bruker på Tiktok per økt, ved å oppmuntre til jevnlige skjermpauser. Med varsler vil appen minne folk om å ta en pause etter en viss mengde uavbrutt skjermtid, og dette kan stilles inn etter egne ønsker.

Et nytt dashbord for skjermtid vil også informere brukerne om hvor mye tid de bruker på TikTok, med oppsummeringer av tid brukt på appen hver dag, antall ganger appen er åpnet, og en oversikt over bruk på dag- og nattestid. Man kan også velge å få ukentlige varsler på dashbordet.

Appen kommer også til å introdusere ukentlige digitale trivselsvarsler for yngre medlemmer. Når noen mellom 13 og 17 år har brukt appen i mer enn 100 minutter på en enkelt dag, minner appen dem på verktøyet for skjermtidsbegrensning neste gang de åpner appen.