TRØBBEL: Rapperen Kanye West har kommet med utspill på sosiale medier som har ført til stenging av kontoen hans. (Foto: Axel Antas-Bergkvist)
TRØBBEL: Rapperen Kanye West har kommet med utspill på sosiale medier som har ført til stenging av kontoen hans. (Foto: Axel Antas-Bergkvist)

Nå er twitter- og instagramkontoen til rapperen stengt

Twitter- og Instagramkontoene til Kanye West er låst etter det som ble tolket som antisemittiske kommentarer fra rapperen, nå juridisk kjent som «Ye».

Publisert

Talspersoner for de to sosiale mediene bekreftet søndag at Ye hadde postet innlegg som brøt med deres retningslinjer.

I en twittermelding sent søndag, skrev Ye at han snart vill gå til «defcon con 3 mot jødiske folk», ifølge nyhetsbyrået AP. Defcon er navnet på en forhøyet beredskapsstatus som blir brukt av de væpnede styrkene i USA.

I den samme meldingen, som nå er fjernet av Twitter, skriver han: «Dere har lekt med meg og forsøkt å svartmale alle som er imot deres agenda».

Flere kontroverser

Tidligere denne måneden ble Ye kritisert for å gå med en «White lives matter» t-skjorte til sin kolleksjon på moteuken i Paris.

Rapperen Sean «Diddy» Combs postet senere en video på Instagram der han sa han ikke støttet T-skjorten, samtidig som han oppfordret folk til å ikke kjøpe den.

Senere postet Ye et skjermbilde av en samtale med Diddy der han antydet at sistnevnte var under det jødiske folks kontroll, ifølge flere medier.

Støtende språkbruk er forbudt både på Twitter og Instagram. Ye's twitterkonto er fortsatt aktiv, men han kan ikke poste nye meldinger før suspensjonen hans er over. Meta, som eier Facebook og Instagram, setter noen ganger restriksjoner på kontoer som de mener bryter reglene deres regelmessig. Disse innebærer blant annet at brukeren ikke får poste flere innlegg i en periode.

West gjorde nylig comeback på Twitter etter nærmere to års pause.