Threads. Åpningsbilde på web.
VILL VEKST: Ingen app har noensinne så raskt rekruttert registrerte brukere. (Foto: Threads).

En ny app kan kalle sig for historiens hurtigst voksende

Elon Musk raser mens Zuckerbergs Twitter-rival, Threads, oppnår historisk suksess.

Metas motstykke til det sosiale nyhetsmediet Twitter slår rekorder og skriver apphistorie. Twitters eier langer voldsomt ut mot den nye konkurrenten.

Fem dager etter lanseringen av appen Threads, en direkte utfordrer til den sosiale nyhetstjenesten Twitter kan Meta, selskapet bak telle totalt 100 millioner aktive brukere.

Det fremgår av trackernettstedet Quiverquant, som mandag 10. juli kl. 9.00 norsk tid rundet milepælen. Dermed går Threads forbi AI-tjenesten ChatGPT, som brukte to måneder på å runde 100 millioner brukere.

Før det, tok det de sosiale mediene TikTok og Instagram henholdsvis ni måneder og to og et halvt år å passere milepælen.

Ifølge Twitters eier, Elon Musk, telte Twitter totalt 260 millioner daglige aktive brukere ved utgangen av 2022 – et tall han siden har revidert til 535 millioner overfor annonsører, ifølge Wall Street Journal.

Men Twitters globale trafikk sies å være avtagende, ifølge Cloudflare, et selskap som registrerer så godt som all internettrafikk.

Surmaget Musk

Teknologimultimilliardæren Elon Musk liker ikke utviklingen, og har gjentatte ganger langet ut mot Meta og selskapets grunnlegger og administrerende direktør Zuckerberg, og anklaget Threads og Meta for plagiat.

Bare en dag etter lanseringen av Threads anla Elon Musks personlige advokat, Alex Spiro, et søksmål mot Meta for å søke et pålegg mot tjenesten for påstått «systematisk, forsiktig og ulovlig bruk» av Twitters forretningshemmeligheter og immaterielle rettigheter, samt tjenestens data.

I en mer direkte tvist mellom de to velstående mennene, tok Elon Musk en bokstavelig tirade som kalte Mark Zuckerberg cuckold (hanrei): «Zuck is a cuck» og ba om en sammenligning av penisstørrelser (!) mellom de to teknologimagnatene.

Stort potensiale

Mens Threads blomstrer, er det fortsatt utsikter til at tjenesten kan sikre millioner av flere brukere i den kommende fremtiden.

Appen er foreløpig bare tilgjengelig via Iphone appbutikk, men en Android-versjon er for øyeblikket også i beta-testfasen, noe som vil åpne appen for mer når den slippes.

Threads nettversjon fungerer også som en skrivebeskyttet versjon så langt, og det er grunnen til at nye brukere ikke kan registrere seg på den via web ennå.

Innenfor EU forblir Threads utilgjengelig, mens Meta vil tilpasse appen til unionens databeskyttelsesregler.

Threads er også så nært knyttet til det sosiale mediet Instagram at Threads-brukere ikke kan slette kontoene sine uten også å slette Instagram-kontoen som trengs for å opprette en Threads-profil.