Gode hodetelefoner for spill og musikk

SteelSeries SteelSound 5H v2 er hodetelefoner rettet mot spill og musikk. De skal være optimalisert for lyder som fottrinn, skyting og alarmer, samt lokalisering av hvor lydene kommer fra.

Publisert Sist oppdatert

Når det gjelder lydopplevelsen i spill må vi si at hodetelefonene gjør en svært god jobb. Det samme gjelder for så vidt også for musikk, spesielt sett opp i mot prisen på ca. 600 kroner inkl. mva. Den integrerte mikrofonen, som skyves inn slik at den nesten er helt skjult når den ikke brukes, har også god kvalitet. Plasseringen av mikrofonen når den er i bruk er også lett å tilpasse.

Kabelen er bekledd i filt og «snurrer» seg ikke inn i seg selv så lett. Man kan velge mellom å ha én eller tre meters lengde på kabelen. Tre meters kabel blir spesielt en fordel for dem som har pc-en plassert under skrivebordet. Det er også en modul for volumkontroll på kabelen.

Brukskomfort kan være en individuell preferanse. Vi følte at hodetelefonene satt litt stramt, men ikke dirkete ubehagelig. Det er mulig at «problemet» forsvinner etter litt lengre tids bruk. Selve øreklokkene er stoffkledd med skumgummi under. I denne prisklassen brukes ofte plast/skinnetterligning, som kan resultere i at man blir svett rundt ørene.

Hodetelefonene kan også leveres i en versjon med USB-grensesnitt. Vi har ikke testet disse, men vil ikke se bort fra at de kan være aktuelle spesielt på bærbare pc-er med noe dårlig integrert lydkontroller.

Alt i alt: SteelSeries SteelSound 5H v2 leverer et svært godt resultat i forhold til prisen, og kan anbefales. Leverandører er blant annet Datakjeden og Netshop.