KJAPT: Med Telenors 5G-utrulling vil kundene få nytte av både våre høye hastigheter og de nye mulighetene som 5G åpner opp for, sier sier Birgitte Engebretsen, administrerende direktør i Telenor Norge. (Foto: Martin Fjellanger)

Femte år på rad de er Norges raskeste mobilnett

Telenors mobilnett er kåret til Norges raskeste fem år på rad. Dette skjer etter at Ookla Speedtest har gitt Telenor Speedtest Award for nok et halvår.

– Dette er en viktig anerkjennelse, og viser hvordan vår modernisering av mobilnettet forbedrer våre kunders mobilopplevelser. Og med vår 5G-utrulling vil folk landet over få nytte av både våre høye hastigheter og de nye mulighetene som 5G åpner opp for, sier Birgitte Engebretsen, administrerende direktør i Telenor Norge i en pressemelding.

Doug Suttles, administrerende direktør i Ookla, kommenterer på Speedtest Award:

–Det er en glede for oss, for femte år på rad, å overrekke Telenor prisen for raskeste mobilnett i Norge. Anerkjennelsen er et bevis på deres eksepsjonelle ytelse i kvartal tre og fire i 2022 basert på Ooklas grundige analyse av forbrukerinitierte tester tatt med Speedtest.

5G-hastigheter i 2022 Telenor har det raskeste mobilnettet i Norge på både 4G og 5G. For andre halvår 2022 har Telenors 5G-nett en Speed Score på 244,73 Mbit/s, som er 27 prosent raskere enn nærmeste konkurrent.

– Generelt har vi ekstremt høye ambisjoner med vår dekning, og har alltid ligget foran når det gjelder fart, dekning, stabilitet og kapasitet. Med flere enn 8500 basestasjoner har vi Norges største nett, og vi bygger med mer kapasitet per basestasjon enn noen andre. Mobilmoderniseringen vår gjør at mobilopplevelsen blir stadig bedre for samtlige av våre kunder, sier Engebretsen.

Flere kategorier

I tillegg til å være raskest, scorer Telenor også høyest i de øvrige målekategoriene. Dermed tildeles Telenor også tittelen «Beste mobilnett» av Ookla Speedtest. For å få denne tittelen må mobiloperatøren vinne to kategorier: Norges raskeste mobilnett og Norges beste mobildekning.

Andre halvår i 2022 vant Telenor begge disse kategoriene, og får dermed tittelen «Årets beste mobilnett i Norge».

– 5G er i en innovasjonsfase, der teknologiens nye muligheter utnyttes. Eksempelvis baner Helse Sør-Øst veien for andre helseforetak gjennom sin satsning på 5G, industriaktører effektiviserer driften ved å hjelp av 5G i tunge industriprosesser, Forsvaret gjør avanserte tester av sikkert lukket nett, og hytteeiere strømmer 4K TV med Trådløst Bredbånd. For samtlige er stabilitet og kvalitet avgjørende, sier Engebretsen.

Telenors dekningsdirektør, Bjørn Amundsen, måler jevnlig fart, kapasitet og dekning i mobilnettet.

– Kåringen vi her får stadfester at vi lykkes med år etter år å jobbe beinhardt for å bygge dekning i verdensklasse der folk ferdes, bor og arbeider. Både by og distrikt er avhengig av at vi leverer på dette, og det skal vi gjøre også i fortsettelsen, sier Amundsen.