Test: HP Z27u

PRAKTISK OG STILIG: HP Z27u er en syltynn og praktisk skjerm. (Foto: HP)

Behagelig skjermopplevelse

En pen, slank skjerm som passer godt i arbeidshverdagen.

Førsteinntrykk er at den er pen. Med sin mulighet for fireveisjustering, er dette et ergonomisk alternativ. Helt fra start ser vi hvor ryddig denne skjermen gjør det med kabler på grunn av sin innebygde docking.

God fargeoppløsning

Med sRGB fargespekter på 99 prosent er dette en god skjerm for bilderedigering og andre oppgaver som krever fargepresisjon. Vi var fornøyd med fargegjengivelsen da vijobbet med bilder og ytelsen er god.

Z27u har dock rett i skjermen, samt en kabelsamler i bakkant. Det er unektelig ganske praktisk å få inn alle kabler på undersiden av skjermen, og med samlingspunktet bak slipper man kabelkrøll. Det er også 100W lading ut via USB-C port, som gir god fart på ladingen. Portene du får koblet på er displayport, HDMI og USB-C, samt fire USB-innganger. Det er også daisy chain mulighet. Vi syns dette er praktisk, og gjør arbeidsplassen mer oversiktlig.

Med HP-skjermen følger også Zero Bright Dot warranty, som betyr at en eneste defekt piksel gjør at man kan få skjermen erstattet.

Den er også fargekalibrert fra fabrikk. Vi liker at den har et filter for blått lys som alltid er på. Filteret reduserer eksponeringen for blått lys uten at det påvirker fargenøyaktigheten, og gir deg en eksepsjonell og levende opplevelse.

Prismessig må du ut med rundt fem-seks tusen for skjermen. Det finnes tilsvarende skjermer til lavere pris, men om du først kjøper denne har du en behagelig skjerm i et greit materiale som vil vare deg lenge. Dockingen gjør også at det er mindre rot på pulten; selv om dette angivelig vitner om et tilsvarende tomt sinn, så foretrekker vi likevel at pulten er ryddig.