TEST: Oneplus Buds Pro

PROFFE: Oneplus Buds Pro overrasker med glimrende støydemping.
PROFFE: Oneplus Buds Pro overrasker med glimrende støydemping.

Støydemping til lav pris

Oneplus treffer blink med sine første ørepropper i pro-segmentet.

Publisert

Aktiv støydemping i ørepropper har vist seg å være ikke helt enkelt å få til. Selv i dyre varianter er det raskt merkbart mye støy når man er i bevegelse; en rumlende lyd oppleves ofte i ørene og kan virke forstyrrende. Derfor hadde vi ikke de helt store forventningene til Buds Pro, men overraskelsen var dertil stor når vi kunne rusle gjennom Oslo S uten merkbare ulyder på øret.

Først og fremst, lyden i Buds Pro er nær det beste vi har vært borti, med unntak av spesiallagde modeller fra Shure. Da har vi også tatt med Airpods Pro i bildet, og det bør fortelle mye om lydkvaliteten. Ut av boksen kommer øreproppene med utskiftbare silikontupper som hjelper med å stenge noe lyd ute, og de forskjellige tuppene er forskjellige nok i størrelsen at de vil passe de fleste.

Oppsettet er lekende enkelt, spesielt om du har en Oneplus telefon, men berøringssensorene for styring av musikk må man nok venne seg litt til. Her er det ikke tradisjonell berøring, isteden må du klamme lett på den nederste delen av øreproppen for å endre spor, volum og lignende. Det går derimot raskt å venne seg til, og blir færre feiltrykk på denne måten.

Støydempingen aktiveres også her, og vi opplevde merkbar isolering av summende lyder som fly eller vifter, uten at det gikk på bekostning av buldring når vi bevegde på oss. Samtalekvaliteten er også god, og når vi gjorde opptak med disse var det lite støy fra utsiden som kom igjennom.

AAC og den kanskje mindre brukte LHDC-kodeksen er begge til stede, og batteritiden på rundt fem timer med aktiv støydemping er om ikke best i markedet, helt ok. Den medfølgende ladeesken gir deg rundt 28 timer totalt, da med aktiv støydemping påslått. Esken kan lades trådløst eller via USB-C, og som en liten bonus er denne sprutsikker, og øreproppene er både sprut og støvsikre.

Til rundt 1.500 kroner tør vi påstå at du ikke finner bedre ørepropper med aktiv støydemping.