TVANGSSALG: USA krever tvangssalg av Tiktok. Kina tverrnekter. (Foto: Kon Karampelas/Unsplash)
TVANGSSALG: USA krever tvangssalg av Tiktok. Kina tverrnekter. (Foto: Kon Karampelas/Unsplash)

Kina avviser tvangssalg av Tiktok

Kina er sterkt imot ethvert tvangssalg av TikTok og mener at en slik beslutning vil undergrave globale investorers tillit til USA

Dette skriver Wall Street Journal. Kravet om et salg skyldes bekymring for nasjonal sikkerhet og muligheten for at Kina kunne få tilgang til amerikanske brukeres data og påvirke innholdet de ser, blant annet.

Derfor har noen amerikanske lovgivere ønsket at Tiktok skulle kutte båndene til Kina fullstendig hvis den populære appen skal forbli lovlig i USA

Grillet i Kongressen

Tiktoks administrerende direktør, Shou Zi Chew, vitnet torsdag for kongressen om nasjonal sikkerhet over brukerdata, med amerikanske lovgivere som griller Tiktok administrerende direktør .

Tiktoks eier Bytedance og Tiktok har tidligere sagt at de ikke vil dele data med den kinesiske regjeringen, selv om de blir bedt om det.

Kina har foreslått en endring av en forskrift som begrenser eksporten av kinesisk-opprettede algoritmer for anbefaling av innhold.

Dette vil bety at den ettertraktede algoritmen som mange tilskriver Tiktoks suksess, ikke ville kunne eksporteres til tredjepart utenfor Kina – og dermed faktisk gjøre Tiktoks salg ubrukelig.