MANGE FARGER: TomTom Spark-armbåndene kommer i mange farger, inkludert sort. (Foto: TomTom)
MANGE FARGER: TomTom Spark-armbåndene kommer i mange farger, inkludert sort. (Foto: TomTom)

Trimklokke med musikk øker ytelsen

TomTom lanserer nå trimklokke med plass til tre gigabyte musikk. Det skal øke trimytelsen.

Berlin (PC World/Computerworld): 15 prosent økning i ytelsen og økt stimulans til å trene. Dét er konsekvensen av å ha tilgang på musikk man liker å lytte til når man trimmer.

Dette hevdet ledelsen for TomTom da selskapet lanserte en ny familie treningsarmbånd før åpningen av IFA-elektronikkmessen i Berlin.

TomTom er kanskje mest kjent som leverandør av GPS-løsninger for biler, men representerer også flere andre produkttyper, inkludert treningsarmbånd.

TomTom Spark er navnet på den nye produktfamilien, som omfatter flere variant av treningsarmbånd, noen med bare GPS, noen med GPS og musikk og noen med både GPS, musikk og pulsmåling. I tillegg byr Spark-familien på tilpassede Bluetooth-hodetelefoner.

- Upraktisk med mobil på trening

– Tre av fire har med seg musikk når de trimmer, fastslo en av gründerne bak TomTom-selskapet, Peter Frans Pauwels, da han lanserte de nye produktene.

Problemet med å ha med seg musikk på trening, er imidlertid at mobiltelefonene som folk dermed må dra med seg på trening, ofte kommer i veien. – Det er upraktisk med mobil under trening, og dessuten blir de jo bare større og større, fastslo Pauwels.

De nye treningsmusikklokkene til TomTom har plass til tre gigabyte med musikk, eller omtrent 500 låter, ifølge selskapet.

TomTom Spark-klokkene kan hente spillelister fra både Appels iTunes og fra Windows Media Player.

Klokkene kommer med en ferdig spilleliste satt sammen av diskjockey-selskapet Ministry of Sound.

Døgnet rundt

TomTom Spark-klokkene er ment å skulle brukes hele tiden. De teller antall steg man går, måler hvor langt man går og hvor mange kalorier man forbrenner. I tillegg måles og analyseres lengden og kvaliteten på søvnen man får med seg i løpet av døgnet. Noen av modellene måler også pulsen uten behov for å feste målestrips til brystkassen.

TomTom Spark er basert på såkalt multisport-modus som gjør at klokkene skal passe for både utendørs- og innendørsaktiveter, alt fra løping, sykling, svømming til tredemølle og andre treningsstudioaktiviteter. Klokkene har også en fristilmodus som blant annet er ypperlig for toppturer på ski, ifølge Pauwels.

TomTom Spark-produktene vil være i butikkene i løpet av tre-fire ukers tid, også i Norden, fortale TomTom-gründer  og direktør Corinne Vigreux til PC World/Computerworld etter lanseringen i Berlin.