POSITIV: Malin Rygg, tilsynsdirektør uu-tilsynet, syns det er bra at Trondheim kommune har ordnet opp i sin universelle utforming. (Foto: uu-tilsynet)

Uu-tilsynet avslutter sak med Trondheim kommune

Av flere kommuner som fikk varsel om tilsyn i juni, er nå Trondheim den første som er i mål med retting. 

Publisert Sist oppdatert

– Trondheim kommune har sammen med sine leverandører jobbet godt og har kommet i mål med å rette det som ble avdekket i tilsynet. Dette kommer alle elever i Trondheim til gode, og vil også være positivt for alle andre kunder av leverandørene som har vært under tilsyn i denne saken, sier tilsynsdirektør Malin Rygg i en pressemelding. 

Uu-tilsynet varslet i vår tilsyn med Bergen, Sunnfjord, Stavanger, Trondheim, Bodø og Tromsø. I juni fikk fem av kommunene endelig rapport og pålegg om retting med frist i august. Dette gjaldt primært digitale læremidler i skolen. 

I praksis betyr det at elever med for eksempel dysleksi, nedsatt syn eller motorikk har en skolehverdag der de ikke får bruke de digitale læremidlene slik som de andre i klassen.

Malin Rygg i uu-tilsynet

– Det er urovekkende at det er så mange og omfattende brudd på kravene i de digitale læremidlene som er testet. I praksis betyr det at elever med for eksempel dysleksi, nedsatt syn eller motorikk har en skolehverdag der de ikke får bruke de digitale læremidlene slik som de andre i klassen, uttalte Rygg i juni. 

Nå har altså Trondheim kommune fått ordnet opp. 

– Kommunen er fornøyd med at tilsynet er avsluttet, og vi vil i samarbeid med våre leverandører fortsette med å ha fokus på universell utforming, sier Bjørn Helge Græsli, kommunalsjef for støtte, utvikling og innovasjon i avdeling for oppvekst og utdanning i Trondheim kommune.

– Vi håper at tilsynsprosessen gir motivasjon til å fortsette å få på plass god universell utforming for digitale læremidler, som ikke har vært under tilsyn i denne omgang. Alle elever fortjener å kunne delta i skolen på like vilkår. Dette er et viktig steg i riktig retning, avslutter Rygg.