FAKE NEWS: Fra den hackede kontoen til Donald Trump Jr. ble det påstått at Donald Trump (avbildet med Mike Pence) ikke lenger var med oss. (Foto: Unsplash)

Trump Jr. hacket på X – meldte farens død

Bekymring for sikkerheten på brukerkontoer. 

Publisert Sist oppdatert

En talsperson for tidligere president Donald Trump uttaler onsdag at Donald Trump Jr. sin konto på X, tidligere Twitter, har blitt hacket. Talspersonen Andrew Surabian, avkrefter i samme slengen tweets om at Trump skulle være død. Det melder CNN.

Det var ikke bare farens liv hackeren tweetet om - han påsto også at Jr. skulle stille til presidentvalget selv. Det tok ikke mange minuttene før innlegget var delt mer enn tusen ganger på plattformen, og fått flere hundretusen visninger. 

Det tok en halv time å fjerne tweetene, som også inkluderte en trussel mot Nord-Korea, og rasistiske fornærmelser mot Joe Biden. 

Trusler mot Nord-Korea

Det er ikke kjent om hackeren har kunnet lese de private meldingene på Trump Jr. på plattformen. Det er utvilsomt spørsmål om sikkerheten på brukerkontoer på X, med en såpass profilert konto som blir hacket.

I august uttalte X at de øker bemanningen på sikkerhets- og valgteamene sine etter masseoppsigelser i fjor, som ifølge eier Elon Musk til slutt eliminerte mer enn 80 prosent av selskapets ansatte. X blir etterforsket av Federal Trade Commision på grunn av selskapets mangel på beskyttelse av personvern og om hvorvidt X har brutt løfter inngått i 2011 om sikkerheten på plattformen. 

Tidligere sikkerhetssjef i Twitter Peiter Zatko sto frem i fjor høst med store bekymringer om X sin sikkerhet.