TRØBBEL I PARADIS: Det har ikke akkurat vært uproblematisk å overta Twitter for Elon Musk. (Foto: Patrick Pleul/Pool via REUTERS)
TRØBBEL I PARADIS: Det har ikke akkurat vært uproblematisk å overta Twitter for Elon Musk. (Foto: Patrick Pleul/Pool via REUTERS)

Musk etter uro: dere kan bestemme om jeg skal gå av

Twitter vil ikke lenger godta lenker som promoterer brukeres andre sosiale medie-kontoer, til store reaksjoner.

Dette betyr at brukere ikke lenger kan inkludere lenker til profilene sine på andre sosiale nettverk i Twitter-biografien, og de kan heller ikke sende ut tweets som ber brukere om å sjekke ut deres Instagram- eller Facebook-kontoer.

La ut ny poll

I løpet av søndag ble responsen fra brukere så hard at Musk åpnet opp reglene: han skrev i en tweet at det må være rimelig å tweete en lenke til sin egen instagram. Samtidig vil han ikke åpne for kontoer viss eneste formål er promotering av andre plattformer. Det skriver CNN.

Twitters side som beskriver de nye retningslinjene angående promotering av sosiale medier har forsvunnet over natten.

Musk la i går ut en ny poll der brukere kan stemme over hvorvidt han skal ga av som Twitters overhode. I skrivende stund har 57 prosent svart ja og 43 prosent svart nei.

I brudd med EU

Flere på plattformen har reagert sterkt på endringene. En journalist på plattformen påpeker at de nye retningslinjene til Musk bryter med EUs nye retningslinjer. Det er snakk om Digital Markets Act, som ble godkjent i sommer og vil tre i kraft i mai 2023.

DMA krever at såkalte gatekeepers, med svært betydelig markedsposisjon og -makt, ikke favoriserer egne tjenester over andres, på sin egen plattform. Det er heller ikke lov å hindre forbrukere fra å lenke til virksomheter utenfor deres plattformer. Brudd på disse reglene kan føre til en bot på opptil 10 prosent av selskapets totalinntekter globalt, og ved gjentatte brudd, 20 prosent.

Redaksjonell virksomhet

Den franske digitaliseringministeren, Èric Freyssinet, har påpekt at Twitter nå beveger seg i retning redaksjonell virksomhet:

– Ethvert forsøk på å fjerne mine tweets som linker til mine andre sosiale medie-kontorer, som ikke bryter noen lover, gjør at Twitter blir et redaksjonelt medie, og ikke lenger en sosial medieplattform, skriver han i en tweet.

Freyssinet påpeker også at dette vil si at Twitter være juridisk ansvarlig for alt ulovlig innhold på plattformen.