Vil endre verden med katter og traktorer

UKAS NYKOMMER: Easybring håper det blir dem som får forandret hvordan verden ser på transport.

Publisert Sist oppdatert

Hva heter dere?

- Easybring.

Hva gjør dere?

- Easybring er en "haikesentral for pakker", hvor vi gjør det mulig for alle å tjene penger på å gjøre andre en tjeneste ved å ta med noe på sin vei. Dette er enklere, billigere, raskere og mer miljøvennelig enn mange andre transporttjenester.

På samme måte som platebransjen har blitt et unødvendig mellomledd for musikkindustrien ønsker vi å fjerne alle mellomledd innenfor transport og logistikk.

Hvor mange ansatte er dere?

- Easybring har fem ansatte

Hvor holder dere til?

- Vi har hovedkontor i Oslo. Vi har også et kontor sammen med Innovasjon Norge i Palo Alto i USA. Men vi hjelper både Easybringere og Easysenders i hele Norge.

Hvordan skal dere forandre verden?

- Det er ufattelig mye ledig kapasitet som ingen bruker. Det er masse plass og det er vanvittig at denne ledige kapasiteten ikke utnyttes! Dette skal vi endre!

Easybring skal redusere antall biler på veiene og utnytte alle former for ledig kapasitet.

Hvorfor er dere bedre enn alle andre?

- En kan brukes oss overalt så lenge du har en mobiltelefon. Du slipper å stå i kø på postkontoret. Du slipper emballasje. Ingen restriksjoner på størrelse og vekt.

100 prosent fleksibilitet på når og hvor det skal leveres. Alt er åpent og alle kan til enhver tid se hvem som er "easybringer"/sjåfør, hvem som skal ha fraktet noe og hvem som er mottaker. Dette gjør at en kan avtale tid og sted når det passer best for alle parter.

Hvilket språk koder dere i?

- Easybring koder i Ruby on Rails for backend (database etc.) Objective C/Java for IOS. Både IOS og Android kodes med native kode.

Hva slags plattform jobber dere på?

- For øyeblikket har vi en egen plattformstruktur basert på egne servere. Men i løpet av de neste par ukene vil vi rulle ut en ny plattform basert på Amazon EC2, Heroku og egne servere som gjør skalering og utvikling mye mer dynamisk og effektiv.

Hvilket operativssystem eller plattform skal kundene bruke?

- I begynnelsen av februar kommer det en ny responsiv webløsning som skal fungere på de aller fleste plattformer. I tillegg lager vi native apps til både IOS og Android, samt vurderer andre plattformer fortløpende.

Hva er det vanskeligste valget dere har tatt?

- Det vanskeligste valget har vært å beslutte hvilke andre land vi skal lansere i og hvordan. Det har vært mange alternativer og selv om vi har definert en "road map", er det vanskelig å være sikker på at de valgene en har tatt er riktige.

Hva håper dere å få til, på lang sikt?

- Å forandre hvordan verden ser på transport. Dette vil noen lykkes med uansett og vi håper det blir oss! Vi har store ambisjoner og vi skal gjøre det enklere for alle å få transportert alt fra katter til traktorer.

Hvem ville du helst ansatt, hvis du hadde fritt valg i hele verden?

- Hvis jeg skulle velge hvem jeg kunne ansette måtte det bli enten Kevin Systrom, Dave Morin eller Guy Kawasaki.

Ukas nykommer

Hver uke stiller vi noen lette og noen vanskelige spørsmål til sjefen i et nytt teknologiselskap. Tips oss om interessante nykommere på redaksjonen@computerworld.no!