BIDRAG: Itslearning tilgjengeliggjør sin plattform for ukrainske flyktningebarn. Her ved administrerende direktør Steve Tucker. (Foto: Kristine Ristesund)

De har oversatt læringsplattformen til ukrainsk

Læringsplattformen Itslearning er nå tilgjengelig på ukrainsk for alle brukere.

Publisert Sist oppdatert

— Et lite bidrag for å hjelpe ukrainske barn til å oppleve en form for normalitet, sier administrerende direktør Steve Tucker i en pressemelding.

Alle studenter og lærere kan nå enkelt velge ukrainsk som standardspråk i deres profilinnstillinger i plattformen. Oversettelsen har blitt utviklet i partnerskap med skoleregionen Berlin i Tyskland, som et svar på et kritisk behov når de nå tar imot et stort antall ukrainske skolebarn.

— Vi har ikke har sett den samme flyktningestrømmen i Norge som i for eksempel Polen og Tyskland, men nå kan også ukrainske barn i norsk skole få Itslearning på ukrainsk. Dette kan gi en lettere overgang til en ny skolehverdag, sier Johnny Anderson, leder for marked og kommunikasjon i Itslearning.

Johnny Anderson er leder for marked og kommunikasjon i Itslearning. (Foto: Itslearning)

Høyt prioritert

Oversettelsen har blitt produsert, testet og implementert på rekordtid, og administrerende direktør i Itslearning, Steve Tucker, er klar på at dette har vært en viktig for selskapet.

— Vi forsto at det hastet for skolene, men dette er noe vi som selskap også ønsket å tilby så fort som mulig. Vi har sett en enorm innsats fra de involverte for å få dette til, og alt annet er blitt satt på vent. Dette er et lite bidrag for å hjelpe ukrainske barn til å oppleve en normalitet i den krisen de opplever, sier Tucker.