NYTT OG NYTTIG: Noroff lanserte nylig en toårig fagskoleutdanning innenfor frontend-utvikling. Mange bedrifter skal allerede ha tatt kontakt for å få lærlinger. (Foto: Jeanette Baekkevold)
NYTT OG NYTTIG: Noroff lanserte nylig en toårig fagskoleutdanning innenfor frontend-utvikling. Mange bedrifter skal allerede ha tatt kontakt for å få lærlinger. (Foto: Jeanette Baekkevold)

Nytt studie gir suksess for Noroff

Utdanningsinstitusjonen Noroff merker pågang etter lærlinger fra frontend-utvikling, og det allerede før studiet er i gang.

Publisert Sist oppdatert

Noroff lanserte nylig en toårig fagskoleutdanning innenfor frontend-utvikling. Studiet har de utviklet etter etterspørsel fra og i nær relasjon til bransjen – med innspill fra firmaer som Knowit, Making Waves, Dinamo og Netlife Research.

Fagsjef ved Noroff, Olav Slettahjell, forteller at mange bedrifter har tatt kontakt for å få lærlinger, allerede før studiet har satt i gang.

– Interessen er stor, fordi den kombinasjonskompetansen en frontend-utvikler besitter er sjelden. Det finnes mange programmerere, men de har nødvendigvis ikke den designfaglige kompetansen som trengs for å lage sømløse og brukervennlige løsninger. Derfor går faktisk mange bedrifter ut av Norge for å finne den. Eller så ansetter de programmerere og lærer dem opp i frontend, sier han i en pressemelding fra selskapet.

På tvers av plattformer

– Etter endt studium vil frontend-studentene kunne få jobber innenfor ulike bransjer, alt fra designbyråer, it-firmaer og programvarehus, til mediehus og kommunikasjonsbedrifter. Alle bedrifter og bransjer som benytter seg av digitale flater har behov for frontend-utviklere, forteller Slettahjell videre i meldingen.

Ifølge fagsjefen er det å bruke frontend-utviklere også populært fordi det effektiviserer arbeidet i mange bedrifter – både med tanke på at frontend-programmeringen kan erstatte mye av den tyngre backend-programmeringen, som skjer på servernivå, i tillegg til at frontend kan gjøres på tvers av plattformer.

– Oppdragsgivere er lei av å betale store summer for koding på tre forskjellige plattformer, altså IOS, Android og Windows Phone. Så det ligger et stort potensial i løsninger som kan bygges på tvers av plattformer og skjermstørrelser – ikke minst med hensyn til drift og forvaltning, sier fagansvarlig utvikler i kommunikasjonsbyrået Dinamo, Terje Karlsen.

– Dette, kombinert med at frontend-teknologi har spredt seg til områder som tidligere har vært forbeholdt såkalt backend, gjør at jeg er sikker på at frontend-utviklere bare vil bli mer og mer etterspurt.