VR: Med Handpose håper Microsoft-forskere å integrere omgivelsene inn i en virtuell virkelighet. (Foto: IDG News Desk)

Ny virtuell virkelighet fra Microsoft

Forskere på Microsoft har laget et nytt system for å gjøre hendenes bevegelser i VR mer virkelige. "Handpose" skal fange hver minste detalj.

Publisert Sist oppdatert

I en virtuell virkelighet kan du ta på deg et headset og plutselig befinne deg på en hvit sandstrand i Jamaica. Men å kunne strekke ut hånden og gripe etter en leskende paraplydrink er dessverre ikke like enkelt i den virtuelle verden. 

Dette vil forskere hos Microsoft endre på. Med Handpose håper de å på sikt kunne gjøre det mulig å integrere omgivelsene inn i en virtuell virkelighet. Dette melder IDG News.

På avstand

Microsoft-forskerne har utviklet en ny software som bruker rørelse-sensorene som allerede finnes Xbox One Kinect. Når man rører hender og fingre foran kameraet fanges den minste bevegelse opp og sendes videre til skjermen. 

Det som skal skille Handpose fra andre systemer er at kameraet kan fange opp håndens bevegelse også på lengre avstand. Systemet skal være mer robust, og være like nøyaktig selv om kamerat rister eller er i bevegelse. Dette skal ifølge IDG News gjøre systemet til en bedre kandidat i den virkelige verden. 

Se video av Handpose øverst i saken.