Microsoft tar livet av servicepakkene

Windows 8 skal oppdateres med raskere intervaller.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag slapp Microsoft for første gang en oppdatering for Windows 8. Den inneholdt fire feilrettelser, men det er ikke snakk om noen sikkerhetsoppdatering.

Ifølge Windows-sjef Steven Sinofsky skal oppdateringen på 170 megabyte blant annet gi forbedringer i ytelse, strømhåndtering, medieavspilling og rette forskjellige kompatibilitetsproblem.

Det er første gangen Microsoft oppdaterer ett operativsystem etter at det har blitt sendt til produksjon (RTM), men før det har kommet i salg i butikkene.

– Dette er veldig interessant og noe vi ikke har sett tidligere. Microsoft endrer åpenbart på sine rutiner for å legge til nye funksjoner på løpende bånd, sier Jason Miller fra Vmware til IDGs nyhetstjeneste.

Microsofts tiltak ønskes også velkommen av sikkerhetseksperten Andrew Storms fra Ncircle Security.

– Sluttbrukerne kommer til å sette pris på at Windows 8-installasjonen hele tiden oppdateres og forbedres, sier Storms.

Les også: Windows 8 slik du vil ha det?

Tradisjonelt har Microsoft kun sluppet større oppdateringer i sine servicepakker som i snitt har kommet hver 18. måned. Windows 7, som ble sluppet i slutten av 2009, har kun fått en slik oppdatering (Service Pack 1) og denne kom i februar 2011.

I ett blogginnlegg skriver Steven Sinofsky at Microsoft har endret sine rutiner slik at selskapet nå skal slippe sine oppdateringer mer effektivt.

– Takket være nye testrutiner og verktøy kommer Windows 8 alltid til å være oppdatert, skriver Sinofsky.

Kilde: IDG News