WINDOWS: Versjon 11 har ikke klart å erstatte forgjengeren ennå.

Windows 11 henger fortsatt etter forgjengeren

Windows 10 har fortsatt en dominerende posisjon i markedet sammenlignet med etterfølgeren Windows 11.

I oktober er det to år siden Microsoft lanserte Windows 11, og teknologigiganten har gjort mye for å få brukere over til det nye operativsystemet. Imidlertid er mange brukere fortsatt fornøyde med Windows 10, og derfor er det ikke gått slik Microsoft sannsynligvis ønsket det.

Over 70 prosent

Statcounter er en analysetjeneste som måler halvannen million nettsteder og registrerer hvilke systemer de får tilgang fra.

Ifølge tall fra Statcounter fra mai, er stadig Windows 10 i ledelsen for markedsandeler med 71,9 prosent av målte Windows-enheter, mens lillebroren Windows 11 er nede på 22,95 prosent. Den resterende prosentandelen distribueres til brukere som fremdeles kjører på Windows 7, Windows 8.1, Windows 8.1 og Windows XP, skriver Onmsft.

Nye funksjoner

Ellers er det kunngjort flere nye funksjonspakker for Windows 11 blant annet AI Copilot, og samtidig har Microsoft meldt at det ikke vil komme flere nye funksjoner for Windows 10, bare sikkerhetsoppdateringer.

Windows 10s såkalte «end of life», at det ikke lenger vil komme oppdateringer eller annen støtte, er 14. Oktober 2025.

Fortsatt er det mange pc-er i bruk som ikke fyller kravene til å kunne kjøre Windows 11, hele 43 prosent har ikke maskinvare som kan kjøre operativsystemet. Dette ifølge Lansweeper, som gjengis av Onmsft.