Dropbox endelig sikkerhetssertifisert

ENDELIG GODKJENT: Dropbox for Business får sertifisering for sikkerhet i skyen. Illustrasjon: Arkiv

Dropbox endelig sikkerhetssertifisert

Populære Dropbox har slitt med dårlig sikkerhetsrykte siden starten. Nå er Business-varianten ISO-sertifisert etter ISO 27018 for skytjenesteleverandører.

Det er standarden ISO  27018 for nettskysikkerhet som er tildelt Dropbox for Business av firmaet EY CertifyPoint.

Dropbox har slitt med et notorisk, og i starten velfortjent, rykte for lav sikkerhet for sin skylagring- og datadelingstjeneste. Fravær av kryptering, manglende versjonskontroll og innsyn i lagret innhold var blant manglene. Med en forretningsidé om å tjene penger på brukerne så tidlig som mulig har dette vært et hinder for vekst. I det siste har selskapet tatt tak i viktige innvendinger mot sikkerheten i løsningen.

Spiser skyer med de store

Med ISO 27018 å slå i bordet er selskapet blitt en del av en eksklusiv, liten krets av selskaper som har fått denne relative nye sertifiseringen. En av de første som fikk sertifiseringen var Microsoft Azure i februar.

Standardorganisasjonen ISO kunngjorde ISO 27018 som et tillegg til ISO 27001-standardfamilien i juli i fjor. Dette er en kundeorientert standard som skal fortelle kunder av skytjenesteleverandører med sertifikatet at personvern og datavern er ivaretatt av tjenesten.

Sertifiseringen kan tildeles alle typer virksomheter eller organisasjoner uavhengig av størrelse. I likhet med andre ISO-standarder må sertifiseringen årlig revideres og fornyes for å være gyldig.

Dropbox for business får sertifiseringen for håndteringen av kundedata, og hvordan den lagres sikkert i serverne til selskapet.

Girer opp relasjonene

Dropbox har de siste månedene kjørt et aktivt løp for å bli tatt på alvor som profesjonell leverandør for virksomhetsmarkedet. Nytt samarbeid med Microsoft i skyen og med deres Office-pakke, og nye mobilklienter for Apple og Android er pumpet ut fra selskapet i det siste.

I april toppet de sikkerhetssatsingen med å starte et dusørjegerprogram for å belønne hvit-hackere som fant sikkerhetsfeil og brister i Dropbox-plattformen.

Den store fordelen selskapet har er at deres klient er delt ut og tatt i bruk blant mange vanlige brukere som omfavner hvor enkelt det er å ta i bruk tjenesten. Selskapet er en av de viktigste aktørene i å gjøre den klassiske filserveren om til en edb-reminisens fra forrige årtusen.

Om brukeren tar i bruk Dropbox for business, så vil det for de fleste bare se ut som om det er blitt mer plass tilgjengelig. Dette minimale opplæringsbehovet vil nok tiltale mange virksomheter som ser på hvordan de kan ta tilbake kontrollen over egne data og filer fra private skytjenester.

De viktigste konkurrentene i det profesjonelle markedet er Box og Microsoft OneDrive for Business.

Cloud