IBM satser tungt på stormaskiner

IBM satser tungt på stormaskiner

IBM avduket i går kveld sine nye stormaskiner.

I midten av juli presenterte IBM sine resultater. Det var ikke oppløftende. Omsetningen falt med tre prosent og nettoinntektene sank med hele 17 prosent.

Eneste lyspunkt var for IBM var programvare og stormaskiner. IBM har invester flere milliarder kroner i nye stormaskiner. Bare hittil i år har de brukt 300 millioner. I går kveld fikk vi se de første resultatene.

Liten stormaskin

IBM zEnterprise BC12 (zBC12) så i går dagens lys og er på størrelse med et kjøleskap. De opprinnelige stormaskinene kunne ta opp et helt rom, og ble priset til millioner av dollar. ZBC12 starter ifølge IBM på 75.000 dollar, eller rundt 450.000 norske kroner.

Det er imidlertid ikke størrelsen som er nyeheten. Den nye stormaskinen er ifølge IBM bygget rundt ny teknologi, som man i utgangspunktet kanskje ikke forbinder med stormaskin, for eksempel big data, cloud og analytics.

"I 50 år har IBM stormaskin levert utallige milliarder av reiser og bank-transaksjoner til forbrukerne, og helt frem til i dag har bankfolk, forhandlere og myndigheter i nye vekstområder/markeder oppdaget fordelene med denne trofaste og sikre maskinen. I de siste tre årene har IBM solgt 40 prosent av sine stormaskiner i land som Afrika, Kina og Brasil", skriver selskapet i en pressemelding i forbindelse med lanseringen.

IBM rapporterte i forrige uke at stormaskinen fortsetter sin oppadgående trend fra tidligere år, med en omsetningsvekst på 11 prosent i kvartalet.

LES OGSÅ: Dystert kvartal for IBM

Den nye modellen er en del av en større investering innen mainframe-teknologi, der over 2500 ansatte, 15 millioner arbeidstimer i over 18 laboratorier, over hele verden har bidratt, skriver IBM.

Nysatsingen og moderniseringen av stormaskinene er nødvendig for at banker og andre selskaper skal kunne levere mobiltjenester, oppdage svindel i løpet av mikrosekunder, og tilby tjenester fra skyen.

Les om:

Enterprise