- Office 365 er en suksess

- Office 365 er en suksess

Småbedriftene strømmer til Office 365, sier Microsoft.

Office 365, som er Microsofts programpakke for samarbeid og kommunikasjon i bedrifts- og organisasjonsmarkedet, selger åtte ganger raskere enn forgjengeren Business Productivity Online Suite (BPOS).

Suksessen har vært størst blant småbedriftene, som utgjør over 90 prosent av kundebasen, melder Microsoft.

Office 365 ble lansert i juni i år og omfatter nettversjoner av Microsoft-programpakkene Exchange, SharePoint, Office og Lync. Løsningen ligger i Microsofts datasentre, og brukerne betaler for bruken av Office 365 via et månedsabonnement.

Microsoft oppgir ikke tall for enkeltland, men ved lanseringen i sommer opplyste Microsoft at Norge lå på førsteplass som bruker av forgjengeren BPOS, målt i forhold til folketallet.

Ut fra dette er det grunn til å tro at Office 365-suksessen som Microsoft nå har kunngjort, også omfatter Norge.

95 prosent av verden

Office 365 er nå gjort tilgjengelig i prøveversjon i ytterligere 22 land, i tillegg til de 41 som har løsningen tilgjengelig fra før.

Microsoft regner med at Office 365 dermed er tilgjengelig for mer enn 95 prosent av det globale kundepotensialet for slik programvare.

Microsoft selv betegner veksten i antall Office 365-brukere som «utrolig».

– Vi lanserte løsningen for fem måneder siden, så det er tidlig å felle noen dom ennå, men produktet har hatt en gjennomslagskraft i markedet som har vært utrolig, sier en av lederne for Microsofts Office-divisjon, Takeshi Numoto, i et intervju med IDGs nyhetstjeneste.

Foruten suksessen i småbedriftsmarkedet hevder Microsoft at Office 365 også har fått innpass i flere viktige storbedrifter i flere land.

Hovedkonkurrenten til Office 365 er Google Apps, som har en lignende samarbeidsløsning med blant annet e-post, øyeblikksmeldinger, kalender, kontorprogramvare og andre Google-programmer.

Windows Phone 7.5-støtte

Microsoft har nå også kunngjort Office 365-støtte for Windows Phone 7.5 når det gjelder SharePoint-komponenten i programpakken. Dermed kan brukerne oppdatere sine dokumenter fra mobile enheter.

I tillegg kan SharePoint benyttes til å gi brukere av mobile enheter tilgang til forretningsapplikasjoner som CRM-løsninger og SAP-applikasjoner. Tidligere har man hatt slike Business Connectivity-tjenester via SharePoint, men ikke via SharePoint Online.

Blant de øvrige nyhetene som er kunngjort nå, er administrative forenklinger som skal gjøre det lettere for it-avdelingen å introdusere Office 365 i organisasjonen. Det er også lansert et nytt 64-bits verktøy for katalogsynkronisering.

Innen utgangen av året skal det dessuten komme mulighet for tilgang til Lync Online fra smarttelefoner basert både på Windows Phone, Android og iOS.

I tillegg har Microsoft forenklet muligheten til å dele Office-filer via Microsoft SkyDrive.

Les om:

Enterprise