Austlid blir leder for Ikt-Norge

OVERTAR: Heidi Austlid overtar etter Per Morten Hoff, som har ledet Ikt-Norge i 27 år. (Pressefoto: Ikt-Norge)

Austlid blir leder for Ikt-Norge 

Heidi Austlid er ansatt som ny administrerende direktør i interesseorganissjonen. 

– Vi er glade for å ansette Heidi Austlid som ny leder for Ikt-Norge. Hennes erfaring og kompetanse er viktig for å videreføre og videreutvikle organisasjonen og næringen, sier Steinar Sønsteby, styreleder i Ikt-Norge og konsernsjef i Atea ASA.

I en pressemelding fra Ikt-Norge forteller Sønsteby at de har kjørt en åpen ansettelsesprosess og at de fikk inn svært mange gode søkere til stillingen.

- Vi har derfor vært privilegert som kunne velge mellom mange gode kandidater, sier Sønsteby.

Tar over i oktober

Austlid tiltrer stillingen som leder av Ikt-næringens interesseorganisasjon fra 5. oktober 2015, og overtar dermed etter Per Morten Hoff som har ledet Ikt-Norge i 27 år.

Austlid har jobbet med Ikt-politikk i hele sitt yrkesaktive liv, og har ledererfaring fra offentlig og privat sektor. Austlid har arbeidet i Ikt-Norge i 7 år.

- Jeg er ydmyk og stolt over å ta fatt på lederrollen, og gleder meg til å lede interesseorganisasjonen for Norges fremtidsnæring. Ikt-Norge representerer bedrifter og teknologier som i dag utvikler den verden vi skal leve i, i morgen. Norge skal være det ledende samfunnet for utvikling og bruk av digitale løsninger for å styrke norsk økonomi og innbyggernes muligheter, sier Heidi Austlid.

– Ikt-Norge er en av de mest synlige og markante stemmene i den norske samfunnsdebatten. Denne posisjonen skal jeg styrke ytterligere fordi ikt er helt avgjørende for Norges omstillingsevne, konkurransekraft og det grønne skiftet, sier Austlid videre i meldingen.

Spesialrådgiver

Per Morten Hoff skal fortsatt være ansatt i Ikt-Norge, og vil inneha stillingen som spesialrådgiver i 2 år.

– Jeg ser frem til å gi stafettpinnen videre til Austlid. Jeg er svært fornøyd med den prosessen som styret nå har gjennomført, og er trygg på at Austlid tar vare på det som er bygget opp og fører organisasjonen videre, sier Hoff.

IKT-Norge