Starter nysatsingen med fallsikring

BLOK: Et av Logitechs første produkter med det nye Logi-navnet blir Logi Blok, et avansert og slankt etui til iPad Air 2.

Starter nysatsingen med fallsikring

CORK, IRLAND: Et av de første produktene fra «nye» Logi er ment å både se lekkert ut og beskytte iPad-en din.

I forrige uke kunne vi avsløre at Logitech blir Logi, i alle fall sånn delvis. For mens moderselskapet fortsatt vil bruke Logitech-navnet, skal stadig flere av selskapets produkter selges med Logi-logo.

Tidligere i sommer tok vi turen til Logitechs kontorer i Cork i Irland for å se litt nærmere på hva de utvikler der. Cork-avdelingen jobber i stor grad med utvikling av teknologi til Logitech-produkter, og hadde blant annet en stor del av ansvaret for selskapets seneste flaggskipmus, MX Master.

Det var imidlertid ikke mus, tastaturer, hodesett eller spilltilbehør vi skulle få se på denne gangen – selv om vi også fikk sneket oss til litt av det. Parallelt med jobbingen med nytt navn og ny grafisk profil, har Logitech jobbet med støtsikring til iPad.

Mindre, men like god?

Vi har tidligere sett en rekke løsninger for å sikre iPad-en i tilfeller den skulle gå i gulvet. Uten et god beskyttelsesetui rund iPad-en kan det nemlig fort gå galt. Det fikk vi se eksempler på hos Logi, i form av falltester hvor iPad Air 2 ble sluppet fra 1,8 meter ned på betong. I tillegg har vi så klart litt sur erfaring hjemmefra med at iPad og små barn ikke alltid er den beste kombinasjonen.

Felles for svært mange av beskyttelsesløsningene en får til iPad, er at de ikke nødvendigvis er veldig lekre. For å oppnå god beskyttelse mot fall, være seg det er rett på et av hjørnene, med skjermen først eller på en av sidene, har mange valgt å ty til store og ulekre støtdempere på hjørner og rundt om. Det gjør et i utgangspunktet ganske pent produkt mindre pent, og også større og med klumpete.

KLUMPETE: Dette er vel litt mer enn normalen, men fortsatt ikke langt unna mange typiske beskyttelsesetuier til iPad.

Knuste iPad-er

Ved å knuse en hel haug med iPad-er, eller 18 for å være helt presis, og gjøre alskens avanserte målinger regnet Logi seg frem til hvordan en iPad best kan beskyttes mot fallskader. Med grunnlag i målingene utviklet Logis ingeniører et program for å simulere hvordan iPad pakket inn  forskjellige design og materialer taklet fall fra 1,8 meter ned på betong.

Ifølge designerne og ingeniørene hos Logitech måtte de samarbeide tett for å klare å utviklet et produkt som ga god beskyttelse, samtidig som det var lett og nett. Etter å ha prøvd seg frem fra veldig rå prototyper til nesten ferdige produkter, totalt var det snakk om over 500 prototyper i løpet av utviklingsperioden, kom det frem til sluttresultatet som er ventet å være i butikkene på sensommeren.

VERKSTED: Logitech har et eget verksted hvor de kan lage prototyper og modeller, inkludert ved hjelp av en 3D-printer.

Sluttresultatet ble Logi Blok, som vi fikk se nærmere på i løpet av vårt besøk hos Logitech. Vi fikk prøve det, og vi fikk se falltester både med og uten Blok. Spoiler alert: falltestene uten Blok gikk ikke veldig bra – med mindre man nyter å se iPad-er med knekte hjørner og knuste skjermer. De samme testene med Blok gikk langt bedre.

Slank og fargerik

Blok er bygd opp for å være relativt lett og slank, samtidig som den skal gi god beskyttelse. For å få til det har Logi utviklet et eget beskyttelsessystem inne i selve Blok, som til tross for at det bare er noen millimeter høyt, gir god nok støtsikring til at iPad-en din i de aller fleste tilfeller burde overleve en høyt fall uten å ta kvelden.

TYNN: Takket være mye prøving og feiling, riktig valg av materialer og mye simulering kom Logitech frem til denne designen for å beskytte iPad Air 2 uten at etuiet ble stort og klumpete.

Logi Blok kommer i tre forskjellige varianter, og et utvalg forskjellige farger og fargekombinasjoner. Fargene er i stor grad hentet fra Logis nye designprofil. For å fenge ungdommen og de som vil ha noe som skiller seg litt ut har Logi gått for relativt sterke farger som skiller seg litt ut fra en ellers grå, hvit eller sort teknologihverdag. Eller du kan gå for sort, som også er at av alternativene Logi byr på – som vel mest er tenkt som et alternativ for typiske bedriftsbrukere.

ETTERPÅ: Etter et fall fra 1,8 meter ned på betong ble Blok noe deformert, men skulle ifølge Logitech fortsatt gi god beskyttelse.

Tre alternativer, pluss farger

Det enkleste av de nye etuiene er Blok Shell (Skall), som kun er selve beskyttelsesetuiet og en plastfilm du kan sette på for å beskytte skjermen. I tillegg lanseres også Blok Case (Etui), som er Blok Case med en støtte på baksiden, slik at du enklere kan plassere iPad-en din på for eksempel er bord om du vil se på video. Sistemann ut er Blok Keyboard Case (Tasatur), som er Block Case med et avtakbart tastatur.

Veiledende priser i Norge er henholdsvis 399 kroner, 699 kroner og 1299 kroner, men vi antar at de faktiske prisene i en del butikker kan bli noe lavere. Det er vel uansett en del tusenlapper billigere enn å kjøpe en ny iPad om du skulle være så uheldig å miste den litt feil. Alle de nye etuiene er beregnet på bruk med iPad Air 2.

TASTATUR: Den dyreste modellen leveres med avtakbart tastatur.
ipad