Norske gründere med internasjonal suksess

CO-FOUNDERE: Johan Bakken, Chris Kalani og Tobias Bæck står bak design-verktøyet Wake (Foto: Bakken & Bæck)

Norske gründere med internasjonal suksess

Design-verktøyet Wake blir brukt av store utenlandske selskaper som Netflix, Uber og Twitter.

– Wake er et verktøy for team som jobber visuelt, forteller Tobias Bæck, i det digitale byrået Bakken & Bæck.

Bakken & Bæck ble startet av Johan Bakken og Tobias Bæck, og har i dag 15 ansatte. Sammen med den tidligere Facebook-designeren Chris Kalani har de utviklet plattformen der designere enkelt skal kunne dele visuelt arbeid i team og samle tilbakemeldinger kontinuerlig gjennom hele arbeidsprosessen.

Utviklerne i selskapet mener prosjektet understreker kompetansen i norsk teknologibransje og viser frem de tette båndene til Silicon Walley.

Bakgrunnen

Wake ble utviklet ettersom gründerne selv ikke fant et optimalt verktøy for å dele visuelt arbeid med hverandre som et team. Kommunikasjonen ble fragmentert på tvers av ulike applikasjoner og det var ingen mulighet for å følge hele designprosessen. 

De trengte noe som ville gi dem mulighet til å fritt dele ideer og skisser, samtidig som alle på teamet ble holdt løpende oppdatert. 

Tydeligvis var dette også noe som flere hadde savnet. 

6000 i kø

Wake ble lansert i slutten av februar, og allerede etter første dag rant det inn nesten 2000 forespørsler om invitasjoner. Og nå, en snau uke etter lanseringen står 6000 selskaper i kø. Det er venteliste, og foreløpig er det kun de største aktørene som får tilpass. 

Wake kan nemlig skilte med store internasjonale kunder. 

– Netflix, Uber, Slack.. 

Bæck ramser opp flere store navn. Også norske selskaper som Dagbladet, Snøhetta, Yahoo og Cisco har fått komme inn i varmen. 

Viktigste verktøyet

Produktet har fått mye oppmerksomhet i USA. Blant annet har tech-avisen Techrunch skrevet en artikkel om verktøyet til de norske gründerne og den amerikanske Facebook-designeren. 

Også store amerikanske investorer har vist interesse, og Kalani skal i møte med en av disse på fredag. Dette er kanskje et bra steg på veien med tanke på fremtiden. 

Gründerne har startet opp kontorer i San Francisco, og søker allerede etter flere ansatte. 

– Målet er at Wake skal bli det viktigste verktøyet for designere, forteller Bæck. 

Karriere