Linpro vant pris

Linpro vant pris

Linpro vant prisen for fri programvare 2007. En av grunnene er at selskapet har vist at man kan leve av fri programvare på kommersielt grunnlag.

Prisen for fri programvare deles ut av Norwegian Unix User group (NUUG) og Høgskolen i Oslo (HiO). Formålet er å øke oppmerksomheten rundt fri programvare og åpne standarder, og belønne enkeltpersoner eller grupper i Norge som utmerker seg med sin innsats. I 2007 deles prisen ut for sjette gang.

I år gikk prisen til Linpro AS for langvarig arbeid med og for fri programvare i en bransje i rask utvikling. I år var det 18 nominerte kandidater, og prisen ble høytidelig overrakt av Håkon Wium Lie, teknisk direktør i Opera Software.

- Vi er svært glade for å få prisen, sa daglig leder Trond Heier i sin takketale, og viste til gründer Dag Asheim som en av dem som har vært med å legge grunnlaget for bedriften.

LES OGSÅ: 18 nominerte til NUUG-prisen

- Etter mange års innsats for fri programvare er det svært hyggelig at Linpro får prisen. Særlig bra er det arbeidet Linpro har gjort for å fjerne monopolet som Microsoft har hatt innen skoleverket, sa Lie til Computerworld.

Linpro AS ble stiftet av Asheim i 1995. De tilbyr profesjonell rådgivning, utviklingstjenester, kurs, support og drift basert på fri programvare. Selskapet er involvert i en rekke åpen kildekode-prosjekter og blant de rundt 90 ansatte finner vi noen av markedets fremste eksperter på sine fagområder, ifølge juryen.

Selskapet var blant de første i Norge som satset hele sin virksomhet på fri programvare, før Linux og fri programvare var kjent for folk flest. Vinneren har vist at man utmerket kan leve av fri programvare på kommersielt grunnlag, skriver juryen i sin begrunnelse.

Linpro har i alle år hjulpet til med fri programvare-dugnaden. Det være seg ved å stille til disposisjon e-postlister og utviklingsressurser, eller å stoppe ulovlige metoder fra monopolister.

Linpro har jobbet aktivt med å spre kunnskap om fri programvare, samt øke kvinneandelen i en tradisjonelt mannsdominert bransje. Dette viser at samfunnsansvar går hånd i hånd med ønsket om mer konkurranse i programvarebransjen.

Utvikling