VMware med tosifrete resultater

VMware med tosifrete resultater

Rapporterer en vekst på 14 prosent i omsetning og 51 prosent i resultat.

Infrastrukturkjempen VMware hadde en ren omsetningsvekst på fjorten prosent opp til 8,07 milliarder kroner (1,35 milliarder USD) i første kvartal i år, sammenlignet med fjoråret.

Knallutvikling i resultat

Om man justerer omsetningen for den forretningene som er solgt ut av selskapet, som Pivotal og tilgrensende herligheter, er omsetningsveksten på voksne 18 prosent.

Driftsresultatet var på 1,441 milliarder kroner (241 millioner USD), en bedring på 51 prosent målt mot året før.

Selskapet satser sterkt på mobilitet og levering av nettskytjenester. I løpet av første kvartal ble nye nettskytjenester tilgjengelig fra datasenteret i Slough i Storbritannia. Dette skal tilby hybride datasentertjenester for kunder som vil ha noe eller det meste av infrastruktur i skyen i tillegg til lokalt. Også europeiske krav til opphav og personvern krever at nettskyleverandøren må være innen EU.

I tillegg kom annonseringer innen virtuelle skrivebordsmiljø, lagringsløsninger, applikasjonsvirtualisering og mobil kontroll fra VMware.

Endringsvilje og nettsky

Norgessjef Kristine Dahl Steidel mener resultatene gjenspeiler endringsviljen og nettskytrendene i markedet.

- Våre sterke økonomiske resultater reflekterer VMwares unike posisjon til å hjelpe kunder med å endre sin it-infrastruktur. Parallelt med at markedet tar steget mot en mobil epoke, velger kunder våre løsninger fordi vi har det mest komplette tilbudet for å navigere i nye farvann, sier Steidel i en pressemelding.

Virtualisering