Personvernerklæring for Computer Communications AS

Her informerer vi om hvordan vi vil behandle personopplysninger etter lov om personopplysninger 2018.

Nedenfor finner du informasjon om vår bruk av anonyme data, personopplysninger og informasjonskapsler (cookies).

Vår kontaktinformasjon finner du helt nederst, sammen med kontaktinformasjon om de databehandlerne vi benytter.


Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson. Eksempler på dette er navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse og ip-adresse, eller en kombinasjon av disse som gjør det mulig å anslå hvilken person dataene tilhører.

Vår behandling av personopplysninger skal skje innenfor rammen av de generelle reglene i den norske personopplysningsloven som implementerer EUs personvernforordning og annet relevant regelverk.

Vi benytter personopplysningene til formål som har et gyldig behandlingsgrunnlag. Bruken av personopplysningene kan være nødvendig for å levere deg avtalte tjenester, eller det kan være nødvendig for å ivareta en legitim interesse hvor ditt personvern blir ivaretatt. Enkelte typer bruk forutsetter at du har gitt ditt samtykke.


Hvordan samler vi inn opplysninger?

Vi samler inn opplysninger på flere måter.

Når du abonnerer, registrerer deg for andre av våre tjenester, annonserer eller på annen måte kontakter oss oppgir du endel data som lagres. Det kan være navn, epostadresse, bosted, telefonnummer e.l. Det kan også være andre opplysninger du gir oss. Dette er informasjon vi har behov for å lagre for å administrere ditt kundeforhold eller oppfylle avtalen vår med deg.

Vi samler også inn enkelte opplysninger når du benytter våre tjenester. Her bruker vi ulike teknologier for å kjenne deg igjen og for å lære mer om deg som bruker. Dette gjør vi både selv og med hjelp fra tredjeparter. Informasjonen vi innhenter kan være informasjon om hva slags skjerm du benytter, operativsystem, nettleser, IP-adresser og identifikatorer fra din nettleser. Vi samler også inn informasjon om hvordan du bruker tjenestene våre. Gjennom IP-adresse eller annen geo-lokalisering registrerer vi din omtrentlige geografiske posisjon.

For å gi deg et produkt som er tilpasset dine preferanser kan vi supplere informasjonen beskrevet over med informasjon fra tredjeparter. Dette vil være generell informasjon, for eksempel knyttet til preferanser basert på for eksempel bosted, alder e.l. Det kan også være informasjon om hvilke av våre annonser du tidligere har vært interessert i.


Informasjonskapsler (cookies)

Når du logger inn eller besøker våre nettsider lagres en liten tekstfil på din lokale enhet. Dette kaller informasjonskapsler (cookies). Disse filene kan leses av deg og av oss.

Ved hjelp av disse informasjonskapslene forenkler vi din bruk av våre tjenester, for eksempel ved at vi kjenner deg igjen slik at du slipper å logge inn for hvert besøk. De kan også gi oss informasjon som gjør at vi kan tilpasse tjenesten teknisk til din mobil, pc e.l. Det brukes også for å måle trafikken på våre nettsider, samle statistikk og for å forbedre tjenestene våre.

Du kan hindre at informasjonskapsler lagres på datamaskinen ved å endre innstillingene i nettleseren. Dette kan imidlertid påvirke funksjonaliteten og kvaliteten på tjenestene.


Hvordan bruker vi opplysningene?

Vi bruker opplysningene til å administrere ditt kundeforhold, og for å kunne gi deg gode og forbedrete produkter. Det gjelder både for å levere deg tjenester som avtalt, gjennomføre betaling og kundeservice og annen oppfølging av avtaleforhold. Vi vil også gjøre deg oppmerksom på endringer som har betydning for ditt avtaleforhold.

Videre bruker vi persondata for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, for eksempel gjennom feilretting, automatisk pålogging, rask lasting av sidene, tilpassing av tjenesten til din skjerm, gjøre annonser og redaksjonelt innhold mer relevante for deg, og for å kunne sende deg anbefalinger om redaksjonelt innhold og markedsføre tjenester i andre relevante digitale medier.

Vi utarbeider også statistikk og måler effekten av annonser.

Vi lagrer visse opplysninger for å overholde lovpålagte forpliktelser, som for eksempel bokføringsplikter.


Deling av opplysninger med tredjepart

Noen av våre tjenester og aktiviteter er basert på at registrert informasjon om våre lesere/deltakere deles med våre annonsører/partnere. I disse tilfellene innhenter vi tillatelse til dette sammen med bruk av tjenesten, registrering av bruker eller påmelding. Under følger beskrivelse av disse tilfellene.

Whitepaper:
Ved å registrere deg som bruker på Computerworlds Whitepaper-tjeneste får du anledning til å laste ned, se på eller på annen måte få tilgang til dokumenter, videoer ol., fra våre leverandører. Ved registrering av bruker på vår Whitepaper-tjeneste samtykker du til at dine registrerte data kan deles med våre leverandører. Våre leverandører vil, etter at deres dokumenter at blitt lastet ned, kunne få overlevert kontaktinformasjon til lesere som har lastet dem ned. Leverandøren gis rett til å opprette kontakt med leser i løpet av en periode på 3 måneder. Leverandør gis ikke tillatelse til å registrere leser i egne kontaktsystemer, på nyhetsbrevlister eller annen form for masseutsendelse, uten eget samtykke fra leser. Om leverandøren ikke har opprettet kontakt og selv skaffet rett til videre kommunikasjon med leser innen 3 måneder. bortfaller denne retten og leverandøren skal slette all mottatt kontaktinformasjon. En leverandør har mulighet til å få overlevert kontaktinformasjon inntil 6 måneder etter at et whitepaper er lastet ned. Etter dette vil registrerte data om nedlastningen anonymiseres og kun være tilgjengelig for statistikk. Informasjonen som er lagret om deg kan du redigere her.

Kontaktinformasjon som kan deles med leverandøren er: navn, firma, tittel, telefonnummer, epostadresse, industri, rolle og antall ansatte.

Computerworlds Whitepaper-tjeneste benytter seg av informasjonskapsler (cookies) for å kunne holde bruker innlogget på tjenesten. Når en bruker er logget inn på tjenesten vil det ikke kreves ytterligere bekreftelse eller registrering ved nedlastning av flere whitepaper fra samme eller andre leverandører og vilkårene for bruk av tjenesten er akseptert så lenge bruker forblir innlogget eller frem til vilkårene endres.

Ved å registrere deg som bruker vil du også motta et ukentlig nyhetsbrev fra whitepaper-tjenesten med nye og populære whitepaper fra våre leverandører. Dette nyhetsbrevet kan du velge å melde deg av i første mottatte utsendelse.

Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke og slette din whitepaper-bruker ved å kontakte oss på whitepaper@cw.no


Seminar og konferanse:
Påmelding til Computerworld sine arrangementer er bindende, uavhengig om deltagelse er gratis, om det er betalt inngang eller om det er gitt rabatt ved bruk av VIP-kode eller lignende. Om du blir forhindret fra å delta må dette meldes skriftlig til event@cw.no minst fem virkedager før arrangementets start. Ved senere avmelding vil det bli fakturert kr. 600,- for å dekke ikke-refunderbare kostnader.

Ved påmelding til våre arrangementer samtykker du til at din kontaktinformasjon kan deles med våre partnere. Etter arrangementet vil arrangementets partnere kunne få utlevert deltakernes kontaktinformasjon. Partnerne gis rett til å opprette kontakt med deltaker i løpet av en periode på 3 måneder. Partner gis ikke tillatelse til å registrere deltaker i egne kontaktsystemer, på nyhetsbrevlister eller annen form for masseutsendelse, uten eget samtykke fra deltaker. Om partneren ikke har opprettet kontakt og selv skaffet rett til videre kommunikasjon med deltaker innen 3 måneder. bortfaller denne retten og partneren skal slette all mottatt kontaktinformasjon. I utsendt påmeldingsbekreftelse ligger det en lenke til påmeldingen som kan benyttes til å se på/redigere påmeldingen og oppgitt kontaktinformasjon.

Deltakere på våre arrangementer vil senere kunne bli invitert til å delta på relevante arrangementer fra Computerworld. Disse invitasjonene sendes av oss med Computerworld som avsender. Om du ikke ønsker å motta invitasjoner til Computerworld sine arrangementer kan du melde deg av dette i første mottatte epost.

Kontaktinformasjon som kan deles med partnere: navn, firma, tittel, telefonnummer og epostadresse


Lagring

Vi oppbevarer personopplysningene så lenge du har et kundeforhold eller så lenge opplysningene er nødvendige for å oppfylle formålene som er beskrevet i denne personvernerklæringen. Når personopplysningene dine ikke lengre er relevante for formålene de ble innhentet for, vil vi slette eller anonymisere opplysningene.

Dersom du velger å avslutte et abonnement, lagrer vi opplysningene i inntil 6 måneder før de slettes eller anonymiseres. Dette gjør vi for å hindre at noen tilegner seg abonnement ulovlig eller blir slettet av andre enn abonnenten.

Databehandlere

Computer Communications AS har databehandleravtaler med følgende selskaper:

Teknograd AS
(org nr 984 963 602), Schweigaardsgt 12, 0185 Oslo.

Front Kommunikasjon AS
(org nr 981 668 448), Torvgaten 64, 1632 Gamle Fredrikstad.

Eliksir AS
(Org nr 997 051 696), Sandakerveien 24 C, 0473 Oslo.

One Communication AS
(Org nr 962 970 370), Prinsensgate 22, 0152 Oslo.


Rettigheter for de registrerte

Du kan lese om dine rettigheter som registrert på Datatilsynets nettside. Ønsker du å trekke tilbake et samtykke du har gitt, kontakt oss (se under).


Behandlingsansvarlige og kontaktinformasjon

Behandlingsansvarlig er Computer Communications AS (org. nr. 967 624 373). Vår postadresse er Kirkegata 20, 0153 Oslo. Du kan også kontakte oss pr e-post kontakt[@]cw.no eller telefon 22 05 30 00.

Gå til kundeservice