DOBBEL: Safari-forhåndsvisningen kan kjøres side om side med den vanlige, stødige Safari-utgaven som følger med macOS.
DOBBEL: Safari-forhåndsvisningen kan kjøres side om side med den vanlige, stødige Safari-utgaven som følger med macOS.

120Hz-Safari

Klar for det glatte lag? Apple har sluppet en forhåndsvisning av nettleseren Safari med støtte for 120Hz i de nye MacBook Pro-maskinene.

Publisert

Med de nye MacBook Pro-maskinene som Apple nylig slapp på markedet så glir alt så mye bedre. Alt er smooth, og da er det spesielt ytelsen vi tenker på. Men selvfølgelig også den strålende nye skjermen som også støtter en oppfriskningsfrekvens av 120 ganger i sekundet - kalt ProMotion. Til sammenlikning er serveres film vanligvis med 24 bilder i sekundet.

Men det skulle altså ha seg slik at nettleseren Safari som følger med macOS Monterey i disse nye bærbare maskinene faktisk ikke støtter den høyeste oppfriskningen. Noe som er ganske skuffende, fordi scrolling i store tekst-baserte dokumenter er en utmerket måte å teste nettopp hvor smooth denne skjermen er. Det er selvfølgelig bare et tidsspørsmål før den høye oppfriskningsraten også kommer til den ordinære versjonen av Safari, men du kan allerede nå laste ned en testversjon av denne nye teknologien. Vi påpeker at 120Hz i første omgang støttes for animasjoner.

Apple kaller dette for Safari Technology Preview. Og det kanskje beste med Safari-forhåndsvisningen er at du kan kjøre denne side om side med den vanlige, stødige Safari-utgaven som følger med macOS. Release-nummeret er 135, og har også en del andre nyvinninger på web-fronten. Stort sett er det forbedringer mot web-standarder som er det mest interessante.

Safari Technology Preview kan du laste ned fra Apple her. Og lese mer om her. Apple leverer forresten også beta-utgaver av Safari, men det er for spesielt interesserte slik som utviklere, og anbefales i utgangspunktet ikke. På sikt vil 120Hz-støtten også komme til den offisielle Safari-utgaven i en oppdatering til macOS Monterey. Vi må ikke glemme å nevne at det finnes en versjon også for macOS 11, dvs. Big Sur.