SURFACE LTE: Microsoft kommer i desember med Surface Pro med innebygd 4G-kommunikasjon. (Foto: Microsoft)

4G-Surface for bedriftene

For første gang gjør Microsoft sine Surface-maskiner tilgjengelig i Norge med 4G-kommunikasjon.

Det var på Microsoft-konferansen Future Decode i London at Microsoft kunngjorde at Surface Pro LTE kommer i salg på bedriftsmarkedet 1. desember.

– Dette er første gang Surface-maskiner med LTE blir tilgjengelig i Norge, og disse kan bestilles gjennom våre partnere, heter det i pressemeldingen fra Microsoft Norge.

Mobile medarbeidere

I en bloggartikkel som Microsoft har publisert i anledning lanseringen av bærbar PC med innebygd 4G-kommunikasjon fremgår det at selskapet forbereder seg på at halvparten av verdens arbeidsstyrke vil være mobil i 2020.

Arbeidslivet er i ferd med å bevege seg inn i en ny epoke der innovasjon og kreativitet får mye større plass enn før, samtidig som en del av arbeidet like gjerne utføres hjemme, på kafé, i en annen by eller mens man er på reise.

For disse brukerne vil Microsoft være på plass med utstyret som trengs for det mobile kontor. Foruten integrert 4G-kommunikasjon byr Surface Pro-PC-ene på betjening både via tastatur, mus, berøringsfølsom skjerm, stemmestyring og på andre måter. Samtidig, hevder Microsoft, er Surface-familien forberedt på kraftige nye teknologier som kunstig intelligens og maskinlæring.

LTE Advanced

Det hele og fulle navnet på Surface-modellen som lanseres nå, er «Microsoft Surface Pro with LTE Advanced».

Maskinen har et innebygd Qualcomm Snapdragon X16-modem med 20 LTE-bånd. Dette er et Cat 9-modem.

Foreløpig har ikke Microsoft villet si noe om batterilevetiden på LTE-modellen, men under lanseringen av en ny Surface Pro-modell tidligere i år sa Microsoft at maskinen kunne vise video sammenhengende i 13,5 timer, ifølge The Verge. Det gjenstår å se om 4G/LTE vil redussere batterilevetiden.

Basismodellen av Surface Pro med LTE vil ha en Intel Core i5-prosessor, 4 GB interminne og 128 GB SSD-lagringsplass. Det kommer også en modell med 8 GB minne og 256 GB lagringsplass.

Microsoft Norge har i skrivende stund ikke besvart Computerworlds forespørsel om norske priser.