OPPGRADERER SØRLANDET: Johan Larsson fra Otera XP jobber med å sette opp mobiltantenner og annet kommunikasjonsutstyr på Sørlandet. Foto: Kjell Inge Søreide
OPPGRADERER SØRLANDET: Johan Larsson fra Otera XP jobber med å sette opp mobiltantenner og annet kommunikasjonsutstyr på Sørlandet. Foto: Kjell Inge Søreide

Telenor bedrer mobilnettet på Sørlandet

Agder og Rogaland får 450 nye eller oppgraderte mobilbasestasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Det er det Agder Energi-eide selskapet Otera som står for innsatsen.

- Når Telenor reklamerer for 4G og raskere tjenester på Sørlandet, er det fordi vi har gjort vår jobb, sier Ørjan Rolness, daglig leder i Oteras telekomselskap, Otera XP i en pressemelding.

Landet rundt

Selskapet har bygget hundrevis av basestasjoner over hele landet for både Telenor og Telia.

- Vi jobber stadig med å gjøre mobilnettet sterkere og raskere. I disse dager oppgraderer vi 35 stasjoner i Kristandsområdet, blant annet på Kilden. Vi jobber oss oppover kysten mot Kragerø for å øke kapasiteten for sommerfolket. Deretter beveger vi oss innover i landet for å være ferdig til vinterens skisesong, sier Rolness.

Otera har vunnet tre minikonkurranser fra Telenor om disse leveringene. Disse minikonkurransene går til selskaper Telenor har rammeavtaler med.

Radio og antenner

Jobben de gjør er å oppgradere eksisterende radioer, og setter inn flere radioer og antenner. Dette øker spredningen av signalene. Effekten er bedre dekning, økt kapasitet og hastighet i mobildatatrafikken.

Selskapet skal også legge inn fiber til rundt 50 av mobilbasestasjonene for å knytte dem fysisk til nettet.

Otera består av fire selskap med til sammen ca. 430 ansatte, og er eid av Agder Energi.