Foto: Apple

Milliard-avtale med Broadcom for nasjonale brikker

Apple kunngjør avtale med Broadcom om å investere betydelig beløp over flere år i USA.

Publisert

Apple investerer i radiobrikkke-porodusent Broadcom for produksjon i USA.

Det er 5G-komponenter og WiFi-brikker som man ønsker å få utviklet og produsert i hjemlandet. Så på den ene siden ønsker man støtte uavhengighet av Kina, men på den andre siden så ønsker Apple på sikt også å erstatte sin egen avhengighet av selskapet når det gjelder radiobrikker til iPhone.

Apple og Broadcom lå lenge i en juridisk konflikt over lisens-avtalen seg imellom, men kom til slutt til en form for (mer eller mindre) minnelig løsning. Der ble avtalen forlenget, og det ligger an til at Apple vil lansere sine egne 5G-brikker i 2025.

Apple oppgir selv å bruke et titalls milliardbeløp på utvikling av 5G-teknologi - som muligens har vist seg mer krevende enn tidligere forutsett - årlig.

Men innen den tid skal det renne mye vann i elvene, og kanskje man også vil trenge andre komponenter fra Broadcom ved en senere anledning. Det hele er også et spørsmål om produksjonskapasitet - Apple har som kjent ingen egen produksjon, og er dermed avhengig av leverandørleddet. Og avanserte mikrobrikke-fabrikker er det ikke flust av, heller.

Via Apple