BRUKER AI: ABB og Microsoft vil samarbeide om implementering av generativ AI-teknologi for å hjelpe industrikunder med å hente ut innsikt som er skjult i driftsdata. (Foto: ABB)

ABB og Microsoft i samarbeid 

Sammen skal de bringe generativ AI til industrielle applikasjoner.

ABB samarbeider med Microsoft om integrering av generativ AI i industrielle digitale løsninger.

Samarbeidet tar sikte på å distribuere Copilot-funksjoner som vil muliggjøre mer intuitiv brukerinteraksjon med ABB Ability Genix Industrial Analytics og AI Suite, og dets applikasjoner for ytterligere å øke verdien av kontekstualiserte data for effektivitets- og bærekraftgevinster. Det skriver ABB  i en pressemelding. 

Selskapet vil benytte Microsoft Azure Open AI Service for å utfylle ABB Ability Genix.

En utvidelse

I en utvidelse av sitt langvarige partnerskap, vil ABB samarbeide med Microsoft om integreringen av Azure OpenAI Service i ABB Ability Genix Industrial Analytics og AI-suiten. Selskapene vil samarbeide om implementering av generativ AI-teknologi for å hjelpe industrikunder med å hente ut innsikt som er skjult i driftsdata.

ABB vil integrere generativ AI gjennom Azure Open AI Service, inkludert store språkmodeller (LLM) som GPT-4 i Genix-plattformen og applikasjoner, noe som muliggjør funksjonalitet som kode-, bilde- og tekstgenerering, heter det i meldingen.

Målet er at den nye applikasjonen – Genix Copilot – skal forbedre brukeropplevelsen ved å tilby intuitiv funksjonalitet og ved å strømlinjeforme flyten av kontekstualiserte data på tvers av prosesser og operasjoner for å gi ledere, spesialister og ingeniører i virksomheten innsikt i sanntid for å lette beslutningstaking og gi økt produktivitet. 

Viktig skritt

– Dette er et viktig skritt i ABB og Microsofts strategiske partnerskap og vil akselerere den digitale transformasjonen av industrisektoren, sier Rajesh Ramachandran, Global Chief Digital Officer, ABB Process Automation, i meldingen, og fortsetter: 

Vi tror Genix Copilot vil hjelpe industrielle kunder med å nå sine sammensatte mål om bærekraft, operasjonell fortreffelighet og forbedret ytelse. Å utvide de generative AI-funksjonene på tvers av ABBs industrielle digitale løsninger vil føre kundene inn i en ny æra av AI som muliggjør milliarder av bedre beslutninger.

– Vi tror de organisasjonene som vil være best posisjonert for langsiktig suksess er de som moderniserer og skalerer dataplattformene sine," sier Ralph Haupter, president, EMEA i Microsoft, i meldingen. 

Å bruke avanserte digitale funksjoner som Azure OpenAI Service vil styrke ABBs Genix for å effektivt administrere kontekstualiserte data, samtidig som det bidrar til å drive den digitale transformasjonen som er avgjørende for vekst og varig endring, avslutter han.