TEST: Acer TravelMate P633: For litt enkle behov

Godt kjøp under visse forutsetninger

Publisert Sist oppdatert

TravelMate-serien fra Acer er det mange som har erfaringer med. Tidligere inneholdt denne serien en rekke modeller og tildels noen av de mer avanserte pc-ene på markedet. I senere tid har imidlertid Acer lagt fokuset på litt lavere spesifiserte modeller. Acer Travelmate P633 er en relativt enkel bedrifts-pc, men elementer som SSD og 3G er på plass.

Lett

TravelMate P633 følger grunnkonstruksjonen som vi kjenner fra Travelmate med forrige generasjon Intel Core-prosessorer. Her benyttes aluminium og magnesium i grunnkonstruksjonen og ytre del av chassis, i kombinasjon med noe plast. Totalt sett for konstruksjonen får man et relativt godt inntrykk – lavt støynivå og lav varmeutvikling, et kurant tastatur med drenering i tilfelle væskesøl og styreflate med separate knapper.

Vekten på vår testmodell var 1,64 kilo. Acer leverer i tillegg de større modellene P643 og P653 med henholdsvis 14- og 15-tommers skjerm, mens P633 som vi har testet har 13-tommers skjerm.

 

Egenskapene for skjermen blir middels. Bildekvaliteten er for så vidt helt grei i forhold til segment og tiltenkt bruk, men vi kunne ønsket en mer lyssterk skjerm – rundt 130 cd/m2 er et godt stykke under hva de fleste i dag leverer, selv på rimelige maskiner. Denne lysstyrken er for så vidt gjerne ok ved bruk innendørs på et kontor eller hjemme, så lenge man ikke får en lyskilde som for eksempel et vindu bak der du sitter. Mer merkbart blir det også hvis man skal bruke på pc-en på buss, tog, på en flyplass med store vinduer og lignende.

Skjermoppløsningen er 1366x768 – en for så vidt vanlig oppløsning for 13-tommers-pc-er, men man ser en trend der høyere oppløsninger blir vanligere også for 13-tommer. Det skal her sies at Acer ikke leverer noe høyere skjermoppløsning på 14- og 15-tommers-modellene i serien, noe vi på en måte finner litt merkelig.

LES OGSÅ:

TEST: HP Spectre XT: Lekker ultrabærbar fra HP

 

Har det grunnleggende

Vår testmodell var utstyrt med en Core i5-3210M-prosessor på 2,5 GHz. Dette den svakeste og rimeligste av Intels standard Core i5-prosessorer for bærbare pc-er. Men selv om man har et relativt avansert bruk er nok dette en løsning som gir god nok ytelse – spesielt i versjonene av pc-en levert med SSD er ytelsen for vanlige kontorapplikasjoner generelt god, og det er ikke noe i veien for å dra i gang tyngre operasjoner også. Standardmodellene av maskinen er utstyrt med 4 gigabyte minne, men kan utvides til opptil 16 gigabyte.

Vi testet modellen med 128 gigabyte SSD, hvilket ser ut til å være den største tilgjengelig blant modellene ute i prislistene hos forhandlerne. Modeller av pc-en med vanlig harddisk finnes også. Modellen med SSD leveres også med integrert 3G.

Acer leverer P6-seien med og uten støtte for Intels vPro-teknologi. For vår testmodell var også fingeravtrykksleser inkludert.

Standard garantitid er ett år. Dette kan utvides – enten gjennom avtaler som gir på-stedet-service i 3 år eller øker garantitiden til 3 år, samt forsikrer pc-en.

 

I tillegg til tre USB 3.0-porter og én USB 2.0/eSATA-port finner man også støtte for Expresscard, samt HDMI og VGA for tilkobling av skjerm. Dokkingstasjon finnes som ekstrautstyr og gir flere tilkoblinger.

LES OGSÅ:

TEST: Samsung 900X4C: Stor lettvekter

 

Batteri

Er det noe Acer har vært gode på for flere modellserier de siste årene er det batteridriftstiden. Med 44 watt-timers-batteri er Acer noe dårligere utrustet enn en del andre pc-er i dette segmentet – men et større batteri er noe gjerne ville gitt høyere vekt. 14-tommers-modellen P643 har ifølge spesifikasjonene lengre batteridriftstid enn 13-tommeren.

Men misforstå oss rett – batteritiden er ikke dårlig – bare litt dårligere enn det vi hadde forventet sett opp i mot forgjengerne til pc-en. for vanlig applikasjonsbruk endte vi opp på litt over fire og en halv time, mens vi for videoavspilling og websurfing/Spotify-streaming hadde henholdsvis fire og fire timer og 20 minutter i våre tester. Det skal sies at de andre pc-ene ble kalibrert til 170 cd/m2 skjermlysstyrke for batteritestene – så høy lysstyrke støttet ikke Acer-pc-en.

 

 

LES OGSÅ:

TEST: Asus Zenbook UX31A: Ultrabærbar med superskjerm

 

Konklusjon

Med en startpris på under 6 500 kroner er TravelMate P633 en rimelig pc. Versjonen vi testet, som var utstyrt med 128 gigabyte SSD og 3G, koster fra i overkant av 7500 kroner.

For dem som er på jakt etter en rimelig og relativt velutstyrt og lett pc framstår da TravelMate P633 som et valg som gir mye pc for pengene. Det kan imidlertid bli at man irriterer seg litt ved bruk i enkelte miljøer over at lysstyrken på skjermen ikke kan skrus mer opp.

Det blir totalt sett en pc for de som har de litt enklere oppgavene og behovene - og den rollen kan den for så vidt dekke godt.

LES OGSÅ:

TEST: Lenovo Thinkpad T430s: Når det skal jobbes